Stolen – Nu te duce!

Home $ Cinema $ Stolen – Nu te duce!

by | Nov 28, 2012 | Cinema

…sau Nicolas Cage, cândva un actor… azi e doar o umbră

M-am tot gândit zilele astea ce filme să vă recomand, la ce să vă trimit ca să nu vă daţi banii degeaba. În mod cert Cloud Atlas e cea mai bune opţiune, nici Alex Cross nu sună rău, dar printre lista de filme ce rulează în cinematografe am observat şi unul care-l are în rolul principal pe Nicolas Cage. Cândva Cage era un actor excepţional, cu un premiu oscar în CV şi cu roluri magistrale făcute în filme ca Leaving Las Vegas, Lord of War sau chiar Bad Liutenant. Din păcate de o vreme omul asta joacă numai în porcarii şi se pare că nu are de gând să se oprească. Un alt film din categoria ”multe porcării mai rulează şi prin cinematografe” e şi Stolen, un film de doi lei cu doi foşti actori, Nicolas Cage şi Josh Lucas.

Povestea se anunţă a fi una de duzină, plină de clişee, mai ales că subiectul principal e unul atât de des folosit în filme, încât devine greu să scoţi apă din piatră seacă. Întreaga acţiune se învârte în jurul unui hoţ, interpretat de Nicolas Cage, care încearcă să dea lovitura vieţii ca să poată îmbătrâni liniştit. Lucruri nu merg conform planului, pentru că poliţia îi supraveghează, iar colegul lui de arme, Vincent (Josh Lucas) împuşcă un trecător nevinovat. Will ajunge în închisoare în timp ce Vincet îşi pierde orice urmă de umanitate pe străzi, ascunzându-se. Când pedeapsa este ispăşită (una mai mică pentru că poliţiştii n-au găsit banii furaţi), Will trebuie să-şi salveze fiica răpită de Vincent. Acesta crede că fostul lui coleg mai are banii undeva aşcunşi şi că totul i se cuvine lui drept compensare pentru tot ce a păţit de la jaf încoace.

Avem deci o poveste cu un jaf, o răpire şi o cursă nebună după bani şi răpitor. Tot ce leagă aceste elemente pentru a realiza povestea sunt clişee, Simon West (regizorul responsabil şi cu The Expendables 2) nereuşind să vină cu ceva original pentru a salva cât de cât impresia generală.

Poate mă consideraţi prentenţios sau neştiutor în ale filmului, dar Stolen nu merită să ruleze în cinematografe. E genul de film la care să te uiţi în timpul săptămânii la tv, pentru că nu ai altceva nimic mai bun de făcut şi eşti prea obosit să te ridici de pe canapea. Cât despre Nicolas, să mă ierte fanii, dar nu prea mai are nicio treabă cu actoria.

Marian Iuga, FilmSinopsis

Mai bine consultati programul cinematografelor din Cluj si cautati alt film la care sa mergeti.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!