Breton @ Gambrinus Pub

Home $ Party $ Breton @ Gambrinus Pub

by | Nov 29, 2012 | Party

Breton [UK]

Warmup: Badea Funk / Afterparty: Poliglot

Pret intrare: 20 lei

Cea mai dificila intrebare adresata celor din BRETON a fost: “Ce fel de muzica produceti?”. Incapacitatea lor de a raspunde este esenta a tot ceea ce fac. Poate pentru ca muzica lor este inradacinata in resurse si influente interminabile, poate ca nici ei nu stiu exact. Reformuland, intrebarea ar suna asa: “Cum?”

Formata in 2010, la Londra, membrii – Roman Rappak, Adam Ainger, Ian Patterson, Daniel McIlvenny si Alex Wadey – erau producatori de filme si sound design pentru artisti ca The Temper Trap, Penguin Prison si Tricky.

Londonezii si-au creat propriul lor studio, ‘bretonLABS’, in care a luat nastere scheletul sonor a propriilor proiecte audio-vizuale, dar si remixuri a artistilor locali. Inainte de a semna cu casa de discuri Fat Cat, BRETON au lansat 3 EP-uri de mare succes , purtand o ampreunta DIY: Practical EP, Counter Balance EP, si Sharing Notes EP.

Live, nu vezi decat indivizi in hanorace negre manipuland chitari, bass, synth, tobe si laptopuri, creand o unitate originala ce incorporeaza hip-hop, electronica, sonoritati cinematografice, fiind luminati doar de lumina emfatica a propriilor proiectii, prelucrate si editate live.

2011 a fost un an bun, au cantat in deschidere la Tom Vek, au mixat si produs primul lor album, “Other People’s Problems”, in studioul celor din Sigur Ros, proces documetat in filmuletele here (O N E), here (T W O), here (T H R E E), here (F O U R) si here (F I V E).
‘Ghost Note’ articuleaza un vag sentiment de alienare prin synthul gen Joey Beltram si incantatia “they decide, they decide, they, decide”, in timp ce ‘Edward The Confessor’, cu percutia seaca 808 creaza o tensiune, sunand ca revenirea lui Tom Vek – dar mai buna. ‘Populaton density” e mai frenetic, furios, cu versuri in ritm matematic.
2012 le-a adus un turneu international, ocazie care ii aduce si in Cluj Napoca.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!