Noaptea Alegerilor @ Cinema Victoria

Home $ Cinema $ Noaptea Alegerilor @ Cinema Victoria

by | Dec 5, 2012 | Cinema

Votează cu Robert Redford sau Richard Gere în „Noaptea alegerilor”

În noaptea dinaintea alegerilor parlamentare, Cinema Victoria îi invită pe clujeni la un maraton nocturn de filme despre alegeri și politică. După o lună de zile în care candidații au încercat să atragă votul nostru, Cinema Victoria le propune clujenilor să „voteze” cu nume mari ale cinematografiei mondiale, precum Richard Gere, Gene Hackman, Dustin Hoffman sau Denzel Washington.
Evenimentul începe sâmbătă seara – 8 decembrie, ora 23 – iar cei care vor rezista până dimineață vor fi răsplătiți cu un mic dejun la Casa TIFF.

Profesionistul puterii” (SUA 1986, regia: Sidney Lumet) este povestea unui profesionist in organizarea campaniilor electorale, Pete St. John, platit sa catapulteze in atentia alegatorilor un candidat corupt. Ambitiosul Pete ajunge totusi sa traiasca momentul adevarului, cand, total dezamagit de client, ii dezvaluie omologului sau pontul prin care poate invinge. Richard Gere, Gene Hackman și Denzel Washigton ne arată că jocurile de culise și imprevizibilul joacă un rol esențial în lumea politică.
Videocrația” (Suedia 2009, regia: Erik Gandini) este un documentar despre ascensiunea la putere a fostului premier italian Silvio Berlusconi, bazată pe imperiul media creat de acesta. „E suficient să apari” – acesta e sloganul filmului care deslușește un mecanism simplu, prin care expunerea la televizor transformă oameni obișnuiți în vedete.
Candidatul” (SUA 1972, regia: Michael Ritchie) ni-l aduce pe ecrane pe Robert Redford în rolul avocatului Bill McKay, un om carismatic și integru pe care Partidul Democrat îl convinge să candideze pentru senat, pe o poziție fără șanse reale de câștig. Fiul fostului guvernator accepta sa intre in cursa cu o singura conditie: ca pe parcursul intregii campanii sa spuna numai ce gandeste el, fara nici o cosmetizare a vreunui specialist in comunicare. Partidul acceptă, gândindu-se că acesta e cel mai scurt drum spre un eșec sigur.
Toți oamenii președintelui” (SUA 1976, regia: Alan J. Pakula) este un film de referință – ecranizarea cărții despre marele scandal Watergate, care a dus la demisia președintelui american Richard Nixon, carte scrisă de jurnaliștii Bob Woodward și Carl Bernstein. Scandalul a pornit după ce jurnaliștii au descoperi că oamenii președintelui american au pus sub ascultare, prin microfoane ascunse, opoziția. Pentru a dezvălui adevărul, cei doi trebuie să lupte împotriva întregului sistem, cu sprijinul unei surse anonime dar influente și a unor martori greu de convins să își spună povestea.

Accesul la „Noaptea alegerilor” de la Cinema Victoria se face pe baza unui singur bilet de intrare. Acesta este valabil pentru toate cele patru filme și include un mic dejun la casa TIFF în dimineața de duminică. Prețul unui bilet este de 20 de lei.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!