Evrei de vânzare @ Cinema Victoria

Home $ Cinema $ Evrei de vânzare @ Cinema Victoria

by | Jan 28, 2013 | Cinema

Cunoscutul regizor Radu Gabrea (Cocoșul decapitat, Călătoria lui Gruber, Trei zile până la Crăciun, Mănuși roșii) își prezintă la Cluj-Napoca ultima producție: lungmetrajul documentar Evrei de vânzare. Premiera va avea loc miercuri, 30 ianuarie, de la ora 21:00, la Cinema Victoria, iar la finalul proiecției Radu Gabrea va răspunde întrebărilor publicului.

Potrivit regizorului, ideea filmului a fost inspirată de cartea lui Radu Ioanid The Ransom of Romanian Jews (Răscumpărarea evreilor români) apărută în SUA și tradusă în România, iar documentarea s-a făcut din hârtiile deținute de CNSAS, alte cărți și documente legate de acest fenomen, precum și discuții cu istorici, jurnaliști și martori ai evenimentelor din acea perioadă.
Evrei de vânzare a fost realizat anul trecut și îi are ca scenariști pe Magdalena Schubert și Radu Gabrea. Producătorul este Victoria Cociaș, iar producătorul executiv – Marian Băruț. Documentarul este realizat de Total TV, în colaborare cu Atlantis Film și Zenith Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.
Proiecția de la Cinema Victoria are subtitrare în limba engleză. Biletele la proiecție costă 10 lei (preț întreg) sau 5 lei (preț redus, pentru elevi, studenți și seniori).

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!