Trei zile în Budapesta

Home $ Articole $ Trei zile în Budapesta

by | Feb 7, 2013 | Articole

SHTOditorialul de joi…

In weekend-ul trecut mi-am luat o mica pauza, m-am urcat in autocar si am plecat pana in Budapesta. Da, nu am mai fost pana acum, si chiar nu stiu de ce am facut greseala asta :). La prima vedere Budapesta inseamna gulas, spicy gulas, palinka de tot felul, turisti multi, chinezi care aveau fiecare cate 2 aparate de fotografiat, vant, cladiri spectaculoase, vederi frumoase, fumatul interzis in localuri, zambete si multa ospitalitate.

Ce am facut 3 zile in Budapesta? Am vizitat tot ce era important de vazut si am inteles ce inseamna cu adevarat turismul culinar. Chiar e pacat sa faci o excursie intr-un loc nou, sa bifezi obiectivele turistice si sa nu te bucuri de mancarea si bauturile traditionale, pe scurt de aromele locale. Cred ca doar asa iti poti face cu adevarat o parere de spre frumusetea locului vizitat.

Nu mai stiu exact numarul localurilor in care am fost, dar intotdeauna primul lucru care mi-a ramas in minte a fost acela ca eram intampinati de fiecare data de cineva, care ne zambea frumos, ne intreba cate persoane suntem si apoi ne conducea la o masa. Apoi ma gandeam la cat de frumos este sa nu se fumeze intr-un local si implicit ca acel loc nu miroase a scrumiera. Tot timpul mi-am batut la cap colegii de peste tot sa respecte pasii unei serviri corecte, sa recomande, sa deschida si sa serveasca corespunzator un vin, sa ofere bauturi aperitiv etc. Nu va dati seama ce mirare am avut atunci cand am observant ca aceste lucruri sunt respectate cu strictete in toate localurile in care am fost. Cred ca vecinii nostri din Ungaria si-au dat seama ca un local nu poate supravietuii fara servicii. Si nu inteleg totodata cum unele baruri din Romania reusesc sa aiba oaspeti constant fara sa aiba servicii de calitate… presupun ca din cauza candelabrului si a meselor foarte scumpe [sper ca nu].

Boutiq’ Bar este singurul cocktail bar in care am fost. Daca mergi in Budapeta, Boutiq’ Bar este un must see. Cocktail bar “pur sange”, cu oameni prietenosi, vreo 6 barmani intr-un bar de 4 metri, cocktail-uri spectaculoase si inovatoare, ospitalitate si profesionalism adevarat… si pe langa toate acestea este si in top 50 baruri in lume 🙂

Cam acesta a fost weekend-ul meu in Budapesta si de abia astept sa vizitez urmatorul loc. Tu ce oras ai vizitat in ultimul timp?

Articol scris de Marian Porum, bar manager @ SHTO College Bar

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!