Interviu: Livio & Roby despre Premiesku – “Indirect”

Home $ Interviuri | #clujlife $ Interviu: Livio & Roby despre Premiesku – “Indirect”

by | Feb 14, 2013 | Interviuri | #clujlife

Livio & Roby, impreuna cu George G, au anuntat proiectul Premiesku iar in toamna anului trecut au lansat albumul “Indirect”.

Pentru ca se zvonea un GIG la Club Midi, in septembrie “i-am luat la intrebari” pe baieti. Interviul a ajuns sa fie abia acum publicat, dupa ce a venit si confirmarea oficiala pentru 22 februarie cand Livio, Roby si George G revin la Club Midi pentru un live act de exceptie.

1. Monochrome reprezinta inceputul / trecutul iar Premiesku viitorul? Sau ce s-a intamplat cu cele doua nume, care ar fi tranzitia?
Monochrome reprezinta clar un proiect din trecut care si a atins scopul, practic a obtinut ce si a propus: cele 2 mari premii ale competitiei globale organizate de heineken.

Premiesku suntem noi in prezent si in viitor. Este un proiect live old school fara Ableton si fara computer.

2. In Cluj ne-am intalnit de cateva ori la Club Midi. Ce parere aveti despre publicul de aici si cum credeti ca ar vedea ei acest trio?
Ne place foarte mult Clujul, inclusiv publicul. Venim de foarte mult timp la Midi si tot timpul ne bucuram sa ne intoarcem. La fel si pentru Premiesku :). Speram ca publicul Clujean sa primeasca cu placere acest proiect.

3. Cum se arata perioada urmatoare pentru proiectul Premiesku si cat de stransa va fi legatura cu Desolat?
Lucram la setul live, si-l improspatam pentru urmatoarele aparitii. Petrecem mult timp in studio etc…

In acest moment lansam albumul Indirect la Desolat iar pe viitor cu siguranta vom pastra legatura cu labelul.

4. Duo-ul Livio & Roby este asociat cu stilul deep funk house iar Premiesku aduce schimbari semnificate. Care sunt diferentele?
Este destul de complicat sa incadram muzica, se intersecteaza prea multe stiluri iar acest lucru se regaseste si in proiectul Premiesku. Binenteles ca Premiesku live are un sound specific.

5. A avut loc o lansare oficiala a proiectului sau urmeaza? Ne puteti oferi cateva detalii?
Proiectul s-a lansat odata cu primul release din 2010. Premiesku live s-a lansat anul acesta la Space opening Ibiza, apoi au urmat cateva gig-uri.

Lansarea albumului o vom face la Londra pe data de 22 septembrie. Va fi o petrecere intr-un warehouse pentru Rhythmatic.

6. Numele track-urilor sunt foarte clare, precise, sunt denumite ca fiind exact ceea ce transmit si totusi numele este “Indirect”? Este un joc paradoxal, care va defineste in aceasta formula?
Intradevar numele pieselor sunt precise, totodata numele albumului defineste sound-ul acestuia, din punctul nostru de vedere numele albumului a venit natural. Poate ca “indirect” a venit si de la modul de abordare a pieselor, artistic si tehnic.

7. Stim ca in aceasta toamna urmeaza sa ne revedem la Club Midi. Vom avea ocazia sa vedem un live act?
Nu stim inca 🙂 dar cu siguranta am fi foarte incantati.

premiesku
Albumul “Indirect” semnat de Premiesku a fost lansat in septembrie 2012 la Desolat.

Tracklist:
1 – Ceva Care Se Multipli
2 – Discurs pe fundal
3 – E Codat
4 – Geneza
5 – In Mod Indirect
6 -Mecanism LRG3000
7 – Tehnico-Stiintific
8 – Vag

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!