Quantic @ Hotel Continental

Home $ Party $ Quantic @ Hotel Continental

by | Feb 14, 2013 | Party

Update: evenimentul se muta la Hotel Continental.

Electric Castle prezintă Quantic

Warmup: Bread & Butter / After: Dubase

Quantic, pe numele său adevărat de Will Holland, este unul dintre cei mai prolifici DJi, muzicieni şi producători de muzică alternativă din lume!

“(Quantic) Ocupă linia întâi într-un sunet global nou” – Gilles Peterson, BBC Radio 1.

De mai bine de 15 ani, Will Holland este un DJ care amestescă şi descoperă noi stiluri de funk&jazz, electronică&folk prin ritmuri latine, reggae, dub şi cumbia. Artistul a lansat mai mult de 10 albume, prin intermediul a 6 proiecte diferite, reuşind să umple cu mii de oameni locuri atât din Bulgaria, cât şi din Buenos Aires, prin carierea lui solo, dar şi însoţit de The Quantic Soul Orchestra.

Stabilit în epicentrul muzical al Cali, Columbia, din 2007, Holland a explorat sunetele cumbia, salsa şi muzica afro-columbiană prin “lentila” lui focusată pe ritmuri electronice şi funk. Ultimul său proiect live, Quantic y Su Combo Bárbaro, este o dovadă pură a peisajului muzical sud-american mereu în schimbare.

Quantic: “Încerc să fac un gen de muzică pentru a-i încuraja pe oameni să exploreze tărâmuri dincolo de cercurile lor obişnuite şi să experimenteze sunete şi genuri la care poate nu ar fi fost expuşi.”

Holland cântă la chitară, chitară bas, orgă, pian, saxofon şi percuţie. Multe din sunetele şi compoziţiile regăsite pe albumele Quantic sunt produse chiar de el însuşi. Acesta deţine şi propriul său label, Magnetic Field, unde s-au şi lansat cele mai proaspete sunete soul I funk, dar şi peste 30 de remixuri ale artistului.

În 2003, se năştea trupa sa – The Quantic Soul Orchestra – un proiect menit să reînvie sunetul pur de funk din anii ’60-’70, având-o prezentă la saxofon pe însăşi sora sa, Lucy Holland. Albumele sale, “The 5th Exotic” (2011) şi “Apricot Morning” (2002), o au ca prezenţă vocală pe cântăreaţa britanică Alice Russel.

În 2007, Will Holland se stabileşte în Columbia unde pune bazele unui studio de înregistrare şi lansează albumul “Tropidélico” (2007) şi albumul său de debut în stilul tropical-dub “Quantic Presenta Flowering Inferno” (2008). La scurt timp formează ansamblul Combo Bárbaro.

În 2010 se lansează albumul “Quantic Presenta: Flowering Inferno, Dog With A Rope”, iar în 2012 albumul “Quantic & Alice Russell: Look Around The Corner” vede lumina zilei.

Electric Castle prezintă: Quantic” este al doilea eveniment de promovare a Electric Castle Festival, care va avea loc în perioada 21-23 iunie 2013, la Castelul Bánffy!

#Concurs: Burn Studios impreuna cu Boiler Club si ClujLife ofera 2 invitatii pentru acest eveniment. Pentru a intra in concurs trebuie sa postezi link-ul acestui articol pe wall-ul tau de facebook si sa revii cu un comentariu, mai jos, pentru verificare!
Invitațiile sunt valabile PÂNĂ la ora 00:00!

Castigatorii au fost anuntati.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!