Side Effects

Home $ Cinema $ Side Effects

by | Feb 20, 2013 | Cinema

Nu a trecut mult timp de când Steven Soderbergh ne-a speriat puțin cu Cotagion și iată că ne sperie din nou cu o dramă despre industria medicamentelor ce se anunță excelentă. Side Effects e construit cam pe același schelet (vedete multe pe metru pătrat și un Jude Law la fel de misterios ca în precedul film) ca și Contagion, numai că dimensiunile poveștii nu sunt globale. Aici lucrurile se petrec la un nivel mai redus, un oraș, o pacientă, un medicament nou și câteva efecte secundare nebănuite. O familie fericită primește un nou tratament pentru anxietate, însă rezultatele bune aduc și consecințe negative. Dar până aici ce contează în Side Effects e atitudinea și acțiunile psihologului interpretat de Jude Law. Un om bun, grijuliu și atent cu pacienții lui, un om convins de puterea antidepresivelor. Problemele apar când bunul doctor acceptă un medicament încă neaprobat și-l testează pe soția lui și pe încă o pacientă. Am revenit așadar în centrul poveștii unde o găsim pe Emily (interpretată de Rooney Mare – The girl with the dragon tatoo) o tânără soție care se luptă cu anxietatea. Medicamentul prescris de bunul doctor are efecte benefice pe timpul zilei, dar noaptea Emily devine o somnambulă periculoasă. De fapt întreaga poveste începe cu o scenă a crimei ca apoi să mergem trei luni în trecut pentru a afla cum s-a ajuns aici.


Side Effects e un thriller interesant în care știm cine e criminalul, dar nu știm pe cine să aruncăm vina. E genul de film realizat cu cap, care te face să-ți pui întrebări, să te gândești la cât de puternică este industria famaceutică și cât de ușor putem fi manipulați de niște pilule chimice. Soderbergh e un maestru când vine vorba de a crea o poveste generală formată din mai multe povestioare mici și cred că și cu Side Effects face același lucru. Ne spune o poveste în care fiecare personaj ce trece de la un statut la altul.

Side Effects intră în cinematografe de vineri și vă sfătuiesc să-l vedeți. Filmul nu a avut încasări foarte mari în state, dar a fost primit bine de critici, aceștia fiind impresionați de măiestria lui Soderbergh și de câteva interpretări convingătoare. E zic că e de văzut, de analizat, de îndrăgit.

Marian Iuga, FilmSinopsis

Side Effects: Site / Facebook / Trailer:

Programul la cinema il gasiti aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!