Noul film al lui Pedro Almodóvar deschide TIFF 2013

Home $ Știri Cluj $ Noul film al lui Pedro Almodóvar deschide TIFF 2013

by | Mar 12, 2013 | Știri Cluj

Los amantes pasajeros, distribuit de Independența Film, va fi proiectat la Cluj în premieră absolută.

O comedie marca Pedro Almodóvar, Los amantes pasajeros/Amanții pasageri, deschide cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). Comedia „morală, orală și ireală, sau nerealistă”, după cum o descrie regizorul, va putea fi văzută în premieră absolută în România, într-o proiecție unică, pe 31 mai, de la ora 20:45, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Pelicula este prezentată la TIFF în parteneriat cu Independența Film.

După o serie de melodrame „întunecate” ca Volver, Los abrazos rotos/ Îmbrăţişări frânte sau La piel que habito/ Pielea în care trăiesc, Pedro Almodóvar se întoarce cu Los amantes pasajeros la genul care l-a făcut cunoscut în anii ’80: comedia. Acțiunea se petrece într-un avion, de la defectarea acestuia și până la aterizarea de urgență, timp în care pasagerii. „dezbrăcați de iPhone-uri, filmulețe, Internet și iPad-uri, sunt condamnați să fie ei înșiși, înconjurați de necunoscuți”, potrivit lui Almodovar.

„S-au făcut mai multe filme despre oameni care nu pot scăpa din locul în care se află (și televiziunea e plină de concursuri de supraviețuire, claustrofobe), de la Îngerul exterminator al lui Buñuel la Îngropat de viu, de Rodrigo Cortés, unde totul se petrece în cel mai mic spațiu imaginabil, un sicriu. Provocarea e dificilă și pentru cel îngropat, dar și pentru cel care spune povestea lui, regizorul”, spune Almodovar despre cel de-al 19-lea film din cariera sa.

În rolurile pasagerilor apar câțiva dintre cei mai bine cotați  actori spanioli: Javier Cámara, Cecilia Roth, Hugo Silva, Guillermo Toledo, Lola Dueñas, Blanca Suárez sau Raúl Arévalo – pe care spectatorii l-au văzut la TIFF în filme ca AzulOscuroCasiNegro/ AlbastruInchisAproapeNegru (Premiul publicului, Mențiunea specială a juriului – TIFF 2007), Gordos/ Grașii (Premiul publicului- TIFF 2010) sau Primos/Verii.

Penélope Cruz și Antonio Banderas, doi dintre actorii favoriți ai lui Almodovar, au apariții cameo în film.

Los amantes pasajeros se lansează în luna martie în Spania. Filmul s-a vândut în atât de multe teritorii, încă înainte de a începe turnajul, încât producătorii l-au realizat cu banii obținuți, fără sprijinul altor case de producție. Filmul va fi lansat oficial pe marile ecrane din România de Independența Film pe 7 iunie.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!