9 licee din Cluj, prezente la Cupa Coca-Cola

Home $ Articole $ Recomandări $ 9 licee din Cluj, prezente la Cupa Coca-Cola

by | Mar 22, 2013 | Recomandări

Cea mai importantă competiţie naţională de fotbal între licee – Cupa Coca-Cola (ediţia 2013) a dat startul etapei locale încă din luna februarie. Clujul joacă astăzi, meciurile urmând a fi disputate între 9 licee. Programul poate fi găsit aici.

Cupa Coca-Cola încurajează tinerii să adopte un stil de viaţă activ, atât la şcoală, cât şi în timpul liber.
În ediţia 2012, pasiunea pentru fotbal a reunit la start mai mult de o treime din numărul total de elevi din România. În capitală, 70% dintre liceenii bucureșteni au luptat să ajungă campioni, cu 80 de licee înscrise din 120, iar galeriile de suporteri au umplut sălile de energie la fiecare dintre cele 4000 de goluri înscrise în competiţie.

Noi am ales să facem cunoştinţă cu unul dintre liceele Clujului participante la această competiţie. Am ales Liceul Economic “Iulian Pop”, pe care l-am şi vizitat ieri la antrenamente. Acolo am făcut cunoştinţă cu domnul antrenor Manescu Florin care ne-a prezentat atât echipa de băieţi cât şi cea de fete. Băieţii mai relaxaţi, unii dintre ei jucând la U Cluj sau CFR Cluj, iar fetele mai entuziasmate.

La antrenament s-a jucat şi un meci fete contra băieţi:

Pentru că am vrut să aflăm mai multe despre echipe, domnul antrenor ne-a răspuns la câteva întrebări:

Rep: Ce ne puteti spune despre echipele pe care le antrenati? Am inteles ca baietii joaca si inafara liceului.
M.F.: In cadrul scolii avem o echipa de fotbal baieti dar interesul pentru fotbal este foarte mare si in randul fetelor, fapt ce m-a bucurat foarte mult. In cadrul echipei avem si baieti care joaca la diferite cluburi cum ar fi U Cluj sau CFR Cluj, acestea fiind cele mai reprezentative. Cei care joaca la cluburi isi pun amprenta pe joc iar cei care fac parte din echipa, desi nu joaca la vreun club, incearca sa faca fata situatiei cu succes. Am remarcat faptul ca sunt foarte multi tineri talentati desi nu fac fotbal de performanta.

Ati mai participat la Cupa Cola Cola sau la alte astfel de competitii? Cum a fost?
Am mai participat la alte competitii sportive, sunt nemultumit ca acestea s-au facut si se fac doar ca sa fie facute si nu sunt facute pentru ca tinerii sa joace. Multe competitii sportive se termina intr-o zi, spre marea dezamagire a participantilor, fapt ce-i determina sa nu mai participe .

Cat de pregatiti sunteti pentru acest campionat? In comparatie cu celelalte echipe, cum va pozitionati?
Am incercat sa facem antrenamente, sa pregatim jocurile pentru a fi castigatori dar sa joci 2 – 3 meciuri intr-o zi este deja mult si numai o forma deosebita te poate face castigator. Sunt multi factori care pot decide sa fii campion sau sa fii invins, dar mai important de acestea este participarea la competitie, ca de aici apare dorinta de a fi invingator, se fac relatii intre echipe si intre jucatori etc.

Cupa Coca Cola promoveaza miscarea fizica. Cat de mult sport considerati ca se face astazi in liceu si ce schimbati ati aduce la acest capitol?
Spre dezamagirea mea tinerii sunt educati spre a nu face miscare, iar scoala este singura care incearca sa ii sprijine si sa-i indrume spre miscare. O ora de educatie fizica si sport pe saptamana este putin  iar jocurile sportive sunt foarte putine, ma refer la competitii spotive unde sunt angrenati un numar redus de tineri.

Cum vi se par astfel de competitii? Credeti ca ar fi nevoie de mai multe?
Cred si sunt convins ca sunt benefice mult mai multe competitii sportive, dar sa nu se desfasoare intr-o zi si sa spunem sus si tare ca am tinut si am facut. Nu sunt de acord ca jocurile sa se termine intr-o zi si cu asta cred ca am spus totul. Stiti, copiii se pregatesc un an de zile, au parte de o competitie sportiva, participa, organizatorii fac jocuri eliminatorii, spre nesansa lor poate ca au diverse motive si pierd jocul si nu mai au o sansa sa mai joace un alt joc. Atunci care este scopul acestor competitii? Eu vorbesc in numele elevilor pe care ii reprezint.

Un mesaj pentru tineri / sustinatori ai acestei competitii?
Este nevoie de aceasta competitie si de multe altele, asa cum am mai spus se creeaza prietenii, relatii si care, dupa parerea mea, astea sunt cele mai importante, indiferent daca esti castigator sau invins, pe langa acestea trebuie sa persiste spiritul de fair play la nivelul echipelor cat si la nivelul sustinatorilor.

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Peste 5.000 de elevi din 397 de licee din ţară – aproximativ 30% din numărul total de licee din România – s-au înscris anul acesta în Cupa Coca-Cola, cea mai mare rată de participare fiind în Bucureşti, unde 70% dintre liceeni au manifestat interes față de competiție.

Noi speram ca anul viitor sa avem o prezenta si mai mare la aceasta competitie si nu numai. Sustinem miscarea fizica si sportul de performanta!

Pana atunci, speram sa auzim de bine despre echipele Clujului iar la etapa regionala (19 aprilie – 12 mai) sa aflam ca vom avea reprezentanti in finala.

Puteti ramane la curent cu noutatile cupei pe site-ul oficial sau pe facebook.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!