Turnirul Campionilor @ Sala Sporturilor

Home $ Articole $ Turnirul Campionilor @ Sala Sporturilor

by | Mar 27, 2013 | Articole

Turnirul Campionilor – Historical Medieval Battle
Primul campionat naţional de lupte full-contact în armura medievală.

Historical Medieval Battle (HMB), un sport iubit pe întreg cuprinsul globului, care leagă competiţiile full-contact de reconstituirea istorică, îşi face intrarea în România, în inima Transilvaniei, în data de 30 martie!

Evenimentul va avea loc pe 30 martie, cu începere de la ora 12:00, în Parcul Sportiv Iuliu Haţeganu, Sala “Gheorghe Roman”.

La competiţie vo lua parte:
* Ordinul Dragonilor de Transilvania (Cluj-Napoca)
* Gladius Dei (Sibiu)
* Ezüstsólyom (Oradea)
* Straja Cetăţii Bistriţei (Bistriţa)
* Asociaţia Clujul Medieval (Cluj-Napoca)
* Ordinul Cavalerilor de Mediaş (Mediaş)
* Paladinii de Terra Medies (Mediaş)
* Cavalerii Cetăţiilor Bârsei (Braşov)

Evenimentul „Turnirul Campionilor”, ce se va desfăşura pe 30 martie 2013, cu sprijinul Asociaţiei Patrimonium Transsylvanicum şi a Unoversităţii Babeş-Bolyai, îşi propune să fie prima întrecere din ţară care alătură probele standard HMB la cele de luptă pe punctaj de până acum. O arena de 100 mp, aproximativ 35 de luptători din România, nominalizaţi în patru probe competiţionale, premiate cu piese de armură fidel reprodusă, corturi şi ateliere medievale şi membrii a trei asociaţii de reconstituire istorică vor contura atmosfera unui eveniment sportiv ce va ţine audienţa cu sufletul la gură, într-un cadru cultural ce reînvie viaţa Transilvaniei de acum 600 de ani.

De asemenea, evenimentul se vrea a fi un preambul al competiţiei „Turnirul Transilvaniei”, ce va avea loc în perioada 31 mai – 2 iunie 2013 în Parcul Medieval Valea Lăpuşului, prima locaţie de acest gen din ţară, şi care va reuni peste 100 de combatanţi din România, Ungaria, Ucraina, Slovacia, Austria, Polonia şi Germania, având targetul de peste 10.000 de vizitatori.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!