Competiţia Locală TIFF 2013

by | Mar 28, 2013 | Știri Cluj

Festivalul Internațional de Film Transilvania (31 mai – 9 iunie 2013, Cluj-Napoca) îi provoacă pe clujenii pasionaţi de film la o nouă sesiune de creativitate. Competiţia Locală, dedicată atât amatorilor cât şi profesioniştilor din mediul cinematografic clujean continuă şi în acest an.

Iniţiată cu succes în cadrul celei de-a noua ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, competiţia are ca scop promovarea şi susţinerea creaţiilor artiştilor care vin din zona artelor vizuale şi care, până acum, nu au avut şansa de a fi vizionate în cadrul festivalului.

Oraşul Cluj-Napoca este un centru important de cultură şi un mediu artistic viu, lucru demonstrat, printre altele, şi de numărul tot mai mare de filme care provin din această zonă, înscrise în preselecţia TIFF, de la o ediţie la alta.

Competiţia este adresată cineaştilor amatori sau profesionişti care sunt originari din Cluj sau care locuiesc, lucrează, studiază în prezent în orice localitate din judeţul Cluj.

Toţi cei interesaţi pot trimite până pe data de 5 mai (ultima zi de recepţionare a filmelor), filme pe orice temă, cu lungimea maximă de 30 de minute, într-unul din formatele: MPEG2, AVI sau MOV.  Producţiile trebuie să fie realizate în perioada 11 iunie 2012 5 mai 2013 şi să fie subtitrate sau dublate în limba română. Filmele, împreună cu formularul de înscriere completat (disponibil pe www.tiff.ro), trebuie trimise la Casa TIFF, Str. Universității, nr. 6, Cluj-Napoca.

Organizatorii vor anunţa selecţia filmelor care intră în Competiţia Locală TIFF până la data de 30 mai 2013. O parte din aceste filme va fi prezentată în cadrul TIFF-ului, în cadrul unui eveniment special.

Cea mai bună creaţie va fi desemnată de un Juriu alcătuit din trei personalităţi din mediul cinematografic românesc şi va fi recompensată în cadrul unei Ceremonii de Premiere. Anul trecut, Premiul pentru cel mai bun film a fost acordat producţiei Családi film / Portret de familie (R. Ábel Visky, 12′).

Fabrica de Pensule va acorda o Menţiune Specială filmului care abordează subiecte sau problematici relevante pentru societatea contemporană și contextul social actual.

 

 

Competiţia Locală TIFF 2013, dedicată artiştilor locali, este organizată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în parteneriat cu Fabrica de Pensule.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This