Bloodgroup @ Boiler Club

Home $ Articole $ Bloodgroup @ Boiler Club

by | Apr 4, 2013 | Articole

Radio Progres prezintă:
Bloodgroup (Islanda) – live

Formată din trei fraţi talentaţi, Hallur, Raggi, Lilja şi specialistul în muzică electro, Janus, trupa BLOODGROUP este cunoscută pentru senzaţionalele show-uri live, pentru sound-ul special şi pentru puternicul brand musical electronic pe care l-au creat şi care le-a adus o evoluţie fulminantă pe scena mondială a electro-pop-ului.

În noiembrie 2007, Bloodgroup au lansat albumul de debut “Sticky Situation”. Primit cu mult entuziasm, trupa islandeză a fost considerată, la scurt timp, una din cele mai interesante şi „de urmărit” trupe electro. În următorii doi ani de la debut, cei patru islandezi şi-au petrecut timpul în numeroase turnee, cântând la diferite festivaluri, printe care şi: SXSW (USA), NXNE (Canada), Roskilde (Danemarca), CMJ (USA), Eurosonic (Olanda) şi Iceland Airwaves.

În 2 decembrie, 2009, Bloodgroup lansează ce de-al doilea album, “Dry Land”. Acesta a fost unul din cele mai bune albume ale anului, iar single-ul “My Arms” a ajuns foarte repede pe primul loc în topurile din Islanda. Kraumur, fundaţia muzicală islandeză care a susţinut artişti precum Björk, Sigur Rós şi pe autorul Sjón, a desemnat “Dry Land” ca fiind “Cel mai bun album al anului”, iar pe cei de la Bloodgroup ca fiind “Cea mai bună trupa a anului”, în Islanda.

În 2012, trupa revine în studio cu noi idei, dar şi mai ambiţioşi ca niciodată. Rezulatul: probabil cel mai bun album al lor de până acum – “Tracing Echoes” – un mix între balade majestuoase, beat-uri curajoase şi unul sau două single-uri pop, ca cireaşă pe tort.

Cocktailul muzcial de sunete electro, pop şi dance din muzica celor de la Bloodgroup, le-a adus aprecieri notabile din partea celor de la The Knife şi Portishead, iar publicaţia britanică, The Guardian, le-a lăudat îndelung piesa “Fall” de pe ultimul lor album.

Lumea spune că Bloodgroup şi-a atins apogeul, iar fapul că în ultima vreme au semnat un contract cu Kompakt, label-ul afiliat cu Sugarcane Records (unde înregistrează Hot Chip, David Lynch, Azari & III), nu face decât să confirme “zvonurile” tuturor care ştiu că trupa islandeză are o singură cale sigură: continua ascensiune.

Cu Bloodgroup ne-am intalnit ultima data in februarie 2011 la Booha Bar. Galerie foto de atunci gasiti aici.

#Concurs: Punem la bataie 5 invitatii pentru acest eveniment. Pentru a intra in concurs trebuie sa postezi urmatorul mesaj pe wall-ul tau de facebook: “ClujLife.com mă scoate din casă!” si sa revii cu un comentariu, mai jos, pentru verificare.
Castigatorii au fost anuntati.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!