BattleLab Robotica

by | Apr 17, 2013 | Articole

Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca în parteneriat cu BEST Cluj-Napoca te invită în data de 20 aprilie 2013 la a treia ediţie a competiţiei “BattleLab Robotica”.

Evenimentul se va desfăşura în incinta Universităţii Tehnice pe strada Bariţiu nr. 26 în amfiteatrul P03 de la ora 10.30. Cu toate că această competiţie este adresată studenţilor, la eveniment susţinătorii echipelor sunt bineveniţi, în limita locurilor disponibile.

Tema competiţiei o reprezintă implementarea de roboţi sumo autonomi, capabili să identifice şi să elimine de pe suprafaţa de joc robotul advers în competiţii de tip “1 la 1”.

În cadrul acestei ediţii de BattleLab Robotica sunt înscrise peste 30 de echipe care speră ca robotul construit să le aducă victoria. Echipele au muncit câteva luni la realizarea robotului, investind sume consistente de ordinul a sute sau chiar mii de euro. Pentru a fi capabili să construiască roboţii, studenţii s-au folosit de cunoştinţe de inginerie electrică, mecanică, automatică şi calculatoare, fiind un proiect complex care implică atât partea tehnică cât şi cea de management.

Echipele pot avea până la 4 studenţi, iar competiţia respectă regulile internaţionale de sumo robotic în ceea ce priveşte dimensiunile suprafeţei de joc şi regulile de desfăşurare şi angajament. Roboţii vor trebui să respecte prevederile constructive ale clasei medii (masă totală: maxim 3kg, dimensiuni 20 x 20 cm, fără limită de înălţime). Echipele cu performanţe deosebite vor fi premiate şi vor fi ajutate să participe la Campionatele Europene de Robotică de la Viena şi la alte competiţii importante de profil.

Mai multe informaţii despre eveniment pot fi găsite la adresa blr.utcluj.ro sau pe Facebook la adresa www.facebook.com/BattleLabRobotica

Tags: best | evenimente

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This