Ce fel de haine și accesorii purtăm în club?

Home $ Articole $ Ce fel de haine și accesorii purtăm în club?

by | Apr 18, 2013 | Articole

Clubul este locul unde te duci să te simți bine și să cunoști lume nouă. Indiferent de personalitatea pe care o ai, încă ești judecat după hainele pe care le porți. Recomandarea mea este să pui accent pe vestimentație în orice situație te-ai afla. Dacă ținuta este aleasă cum trebuie îți va aduce foarte multe plusuri fără să fii nevoit să depui efort, să deschizi gura sau să faci numere de magie. O femeie va aprecia aproape în fiecare situație un bărbat creativ pentru că subcoștientul ei îi va transmite că nu este o persoană plictisitoare. Atunci de ce să nu te ocupi de acest aspect?
Pentru creativitate nu trebuie să ai o masă musculară bine definită sau un portofelul plin. Sunt metode mult mai subtile prin care poți reuși.
Trebuie să iei în considerare că orice ținută ai purta, să ai grijă pentru că vei fi călcat sau cineva va vărsa băutura pe tine. Sunt niște lucruri care se întâmplă cel puțin în locurile aglomerate. Ți-am spus asta ca să nu fi restrictiv din punct de vedere al vestimentației.
Clubul nu este un loc tocmai întunecat si trebuie să fii atent ce anume vei purta. Nu te baza pe faptul că e întuneric și nimeni nu te va observa.
În continuare, am să notez despre haine și accesorii pentru ca informația să îți fie foarte clară.

Hainele
Cea mai banală combinație pe care o poartă bărbații în club este cămașa albă sau neagră la blugi. Te rog nu încerca să imiți un anumit personaj pentru că îți place cum îi stă cu cele două nuanțe. Dacă tot dorești să optezi pentru această combinație atunci folosește-te de accesorii. Am să îți spun la momentul potrivit despre ele.


Pentru cei care vor cămașă aș recomanda să renunțe la cea cu mânecă scurtă și să poarte maxim doi nasturi descheiați. Astfel, vei afișa un aer relaxant. Un plus de masculinitate îți va aduce cămașa cu mânecă lungă rulată.
Jeanșii tăiați și prespălați se regăsesc în multe dintre ținutele din club. Personal îi consider total nepotriviți. O pereche simplă clasică va face o treabă mult mai bună. Tu, poți să iei ce decizie dorești. Dacă ai o astfel de pereche măcar nu mai îți cumpăra și altele la fel. Îți spun acest lucru pentru că țin prea mult la buzunarul tău. Nu trebuie să ignori pantalonii din simplul motiv că nimeni nu îi vede. Pentru că ai momente când vei sta la bar, te duci la toaletă sau vrei să ieși pentru o doză de aer proaspăt.


Sunt multe trenduri și lumea nu le mai poate urmări. Problema este că mai scapă câte ceva care nu este tocmai adecvat și se produce efectul de turmă. Deci evită tricourile cu mesaje, cele cu desene animate, pantaloni de trening, curele cu mesaje și altele.
Șosetele sunt și ele importante, dar vara poți să le schimbi cu cele care sunt joase și sunt „invizibile”. NU le confunda cu cele sport joase care se observă. În cazul în care vrei să porți șosete lungi, evită-le pe cele albe pentru că este o zonă în care nu vrei să atragi atenția.


Hainele pe care le porți trebuie să îți vină ca o mănușă, adică nici prea mari nici prea mici.

Accesoriile
Două dintre cele mai subestimate articole pe care bărbații nu le poartă în club sunt pălăria și cravata. Pălăria a trecut de la funcționalitate la un articol care completează sau scoate în evidență ținuta. Atenție la modelul ales pentru că poate fi în defavoarea ta. Regulile nu mai sunt așa de stricte. În special cea care te obligă să o dai jos când ești într-o încăpere. Sunt situații în care trebuie dată jos, dar în club poți sta liniștit cu ea pe cap.


Doar aceste două accesorii au deschis destule subiecte de conversație și asta fără să fac eu primul pas. Totuși, evită cravatele late în club. O cravata lată este potrivită doar persoanelor cu un spate lat pentru ca sunt proporționale cu conformația acestuia. În plus, acestea nu dau bine la o ținută casual.

Una dintre greșelile grave și des întâlnite la bărbați în cluburi este purtarea bretelelor împreună cu cureaua. Este greu să porți două accesorii care au aceași utilitate, adică să susțină pantalonii. Ce ai văzut în filmul Spread este o eroare.

O sugestie pentru papion este purtarea lui desfăcut. Cu siguranță este o opțiune la care majoritatea bărbaților nu se vor gândi pentru că cei care au papione, sunt cu nodul făcut, în special modele handmade.
Aș trage un semnal de alarmă și la papionul pe care îl porți pentru că riști să arăți ca și un chelner, mai ales dacă e asortat la o cămașă albă.
În locurile în care nu sunt foarte călduroase, o bandană în jurul gâtului va arăta foarte bine, dar trebuie să o faci primăvara sau vara.

Probabilitatea de a vedea un bărbat la fel este foarte mică.
Încearcă să eviți accesoriile cu o tentă amuzantă pentru că nu sunt caraghioase pentru nimeni.
Un alt accesoriu la care te poți gândi este batista de buzunar, dacă ai la ce să o porți. Ea poate veni ca și o pată de culoare sau la completarea ținutei. Ea se poartă la buzunarul de la sacou.

Mi se pare puțin deplasat să porți butoni în club având în vedere că aceștia sunt potriviți doar la evenimente formale. În club nu te duci îmbrăcat cu cea mai formală ținută posibilă.

Dacă ești purtător de ceas, îți recomand să-l lași acasă. Sau schimbă cureaua cu una de pânză pe modelul cu dungi. Pe cei care nu știu, modelul de curea se numește Nato.

Ochelarii de soare nu au ce căuta în club. Cel mai de prost gust mi se pare purtarea lor pe cap.

Sper că am reușit prin intermediul acestui articol ca lucrurile să fie cât mai simple pentru tine. Urmărește și următorul articol unde voi nota despre asortare, layering și încălțăminte.

Alte informaţii despre cum să îți alegi și să porţi hainele le-am pus într-un manual de stil pentru bărbaţi.

Articol scris de Laci de la Stil Masculin.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!