Pribojszki Matyas Band @ Casa Tauffer

Home $ Articole $ Pribojszki Matyas Band @ Casa Tauffer

by | Apr 24, 2013 | Articole

2013. április 25-én 21 órától fellép a budapesti PRIBOJSZKI MÁTYÁS BAND blues zenekar!

A Pribojszki Mátyás Band zenéje újrapozícionálja a szájharmonikát, mint hangszert és a szájharmonikázásról alkotott sztereotípiákat. Megmutatja, hogy ez a különlegesen intim szólóhangszer a tradicionális blues műfaján túl is nyújt zenei felfedezésekre váró új ízeket, korosztálytól függetlenül.
A csapat tagjai olyan kiváló jazz/blues muzsikusok, akiket a saját hangszerükön az itthoni legjobbak között tartanak számon: Pribojszki Mátyás – szájharmonika, ének, Kovács Erik -zongora, Molnár Dániel – dob, Szász Ferenc – gitár, Eckert Ervin -basszusgitár.
Pribojszki Mátyás, az együttes frontembere jelenleg az egyik legismertebb kortárs magyar szájharmonikás Európában: az elmúlt 18 évben mintegy 30 országban lépett fel zenekaraival. Mátyás 1994-2003 között a Blues Fools alapító/énekes-szájharmonikás frontembereként itthon elsősorban a blues-rajongók körében vált népszerűvé. Számos sikeres itthoni és nemzetközi fellépés mellett 1997-ben a németországi Szájharmonika Világbajnokságon megkapta a legmagasabb szintű minősítést, ami nemzetközileg a legnagyobb elismerés a világ legjobbjaiból álló szakmai zsűritől. 12 év elteltével, 2009. októberében pedig már Pribojszki Mátyás volt az egyik meghívott zsűritag és fellépő művész a Trossingeni Szájharmonika világbajnokságon. Az elmúlt években új zenekarával a Pribojszki Mátyás Band-del, az igényes hangszeres élőzenét kedvelő, jóval szélesebb közönség számára is bemutatkozott.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!