Lectii de stil pop art

Home $ Articole $ Lectii de stil pop art

by | Apr 25, 2013 | Articole

Art is what you can get away with.” (Andy Warhol)

Arta este acel ceva care nu trebuie motivat si acelasi lucru il putem spune si despre stil. Un stil bine definit nu mai are nevoie de explicatii, el fiind capabil sa dezvaluie atat cat trebuie din personalitatea cuiva. Stilul pe care incercam sa ni-l construim constituie intr-o oarecare masura povestea pe care alegem sa o impartasim cu lumea ce ne inconjoara. Moda functioneaza in acest context ca un limbaj cu ajutorul caruia povestea noastra poate prinde viata, iar noi ne transformam astfel in personaje faurite de propria noastra imaginatie, personaje generate de bagajul nostru cultural, de amintirile si preferintele noastre.

You have to do stuff that average people don’t understand because those are the only good things.” (Andy Warhol)
De multe ori cand incercam sa ne exprimam personalitatea prin intermediul vestimentatiei, iar vestimentatia noastra nu se incadreaza in parametrii unei normalitati impuse, trebuie sa infruntam privirile si preconceptiile celor care nu indraznesc sa perceapa hainele ca ceva mai mult decat obiecte utilitare. Nici o poveste nu trebuie inteleasa insa de toata lumea, asa cum nu orice tendinta trebuie adoptata de toata lumea. Despre o astfel de tendinta am ales sa va vorbesc astazi. Ea se adreseaza celor care abordeaza vestimentatia cu un simt al umorului, persoanelor carora nu le este frica de combinatii indraznete, celor carora au inteles ca o garderoba nu trebuie schimbata in fiecare sezon, ea doar trebuie asezonata cu obiecte cheie capabile sa transforme oricand o tinuta banala intr-o tinuta memorabila.

Reteta?
piese de baza + piese cheie + accente de culoare + simt al umorului…and a little bit of Pop Culture (via Pop Art).

REZULTATUL:
O tinuta office (daca jobul tau este o combinatie reusita intre serialul Mad Men si un vernisaj intr-o Fabrica dezafectata).

Evenimentele la care aceasta tinuta ar putea functiona: o lansare de carte, un concert de jazz, sau poate chiar doua.

O tinuta pentru party (daca party-ul este destul de cool incat sa accepte combinatia dintre a little black dress si pantofi sport).

Evenimentele la care aceasta tinuta ar putea functiona: o intalnire cu niste elefanti bizari, un party intercultural.

O tinuta casual (daca jumatate din zi ti-o petreci uitandu-te la seriale si cealalta jumatate ti-o petreci incercand sa convingi si oamenii din jurul tau sa faca acelasi lucru)

Evenimentele la care aceasta tinuta ar putea functiona: un bazar cu lucruri gratis …pe bune, un quiz night si musai un film.

Ce ar fi important de retinut din aceasta lectie de stil Pop Art? Fii creativ, intotdeauna creaza-ti o poveste, nu te lasa influentat de parerile celor care nu conteaza, indrazneste, si…niciodata nu uita sfaturile marelui Warhol 😉

“They always say time changes things, but you actually have to change them yourself.” (Andy Warhol)

Oana Stan @ ZIPCODEFASHION

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!