Înscrierile pentru voluntari la TIFF, deschise până luni

Home $ Știri Cluj $ Înscrierile pentru voluntari la TIFF, deschise până luni

by | May 8, 2013 | Știri Cluj

Pasionații de film și cei care vor facă parte dintr-o echipă extraordinară mai au timp până luni, 12 mai, să se înscrie pentru a deveni voluntar în cadrul  celei de-a 12-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care se va desfășura la Cluj-Napoca în perioada 31 mai – 9 iunie. Condiția obligatorie este să aibă cel puțin 18 ani, iar organizatorii încurajează și persoanele de vârsta a doua și a treia să se înscrie, deoarece vin cu experiență de viață și, în schimb, vor avea parte de o perioadă de neuitat.

La ediția de anul trecut au fost mai mulți voluntari maturi, cel mai vârstnic fiind Greg Smith, un cetățean american de 63 de ani stabilit la Cluj-Napoca în urmă cu șapte ani. După ce timp de mai mulți ani fusese un participant fidel al festivalului din postura de spectator, Greg a decis în 2012 să se înscrie ca voluntar și n-a regretat, așa că îi îndeamnă și pe alții să-i urmeze exemplul. „Pentru mine a fost o experiență plăcută, am cunoscut oameni interesanți și m-am simțit foarte bine. M-am implicat în organizarea evenimentelor artistice asociate festivalului și, în plus, am văzut o mulțime de filme”, povestește acesta. Cinefil pasionat, Greg consideră că în România sunt multe persoane în vârstă care nu-și dau seama că există multe lucruri pe care le pot face ca să-și înfrumusețeze viața.

„TIFF-ul este unul din evenimentele pentru care oamenii în vârstă merită să iasă din casă- aici pot întâlni alți oameni cu care să-și petreacă timpul împreună, să facă ceva bun și să se bucure de viață. E o perioada scurtă, nu e un angajament pe termen lung”, completează el.

Înscrierile pentru voluntari se realizează online, prin completarea formularului de pe www.tiff.ro/echipa/voluntari  și încărcarea CV-ului și a unei fotografii. Termenul de înscriere este 12 mai, urmând ca în zilele următoare să se desfășoare interviurile individuale, pentru ca fiecare voluntar să-și găsească locul potrivit.

„Încurajăm să se înscrie mai ales persoanele mature, pentru care este o ocazie bună să cunoască oameni noi și să facă parte dintr-o comunitate. Este un schimb de experiență – și ei învață de la noi, și noi învățăm de la ei”, a declarat Sabrina Herlo, coordonatorul voluntarilor în cadrul TIFF 2013.

În funcție de pregătire și pasiuni, voluntarii vor face parte din următoarele departamente: guest, ticketing, presă și comunicare, promovare, subtitrare, tehnic, info point, logistic, acreditări, evenimente speciale. La fiecare din edițiile ultimilor ani s-au implicat peste 400 de voluntari.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!