Symphony of the wood

Home $ Cultural $ Expozitii $ Symphony of the wood

by | May 13, 2013 | Expozitii

Vernisajul expoziţiei de design “Symphony of the wood” – 16 mai 2013
Galeria de Artă “Mariana Berinde”, Calea Dorobanţilor nr 99-101

Realizată de tânăra plasticiană Mădălina Danciu, masterandă a Universității de Artă și Design din Cluj, expoziţia Symphony of the wood reprezintă o manifestare inedită în mediul artistic clujean.

Veți avea ocazia să admirați un mobilier complet de dormitor, sursele de inspiraţie pentru acesta fiind două instrumente muzicale: chitara şi vioara. Întrucât lumea contemporană este invadată de forme drepte, impersonale, care sunt departe de a asigura relaxarea necesară, autoarea și-a propus ca prin crearea acestui design să dea spaţiului o notă muzicală, relaxantă, să îndemne la visare, imaginaţie şi optimism.
Despre piesele care alcătuiesc mobilierul expus la Cluj, criticul de artă Cristian Velescu afirmă: ”Dacă pieselor de mobilier le vom asocia fiinţa umană chemată să le valorizeze, aceasta mişcându-se – poate aleatoriu ori cu chibzuinţă – între pat şi dulap, omul însuşi devine arcuş, chemat să deştepte armoniile tăinuite în volumele unduite. Iată o dialectică pe care designer-ul obişnuit, de toată ziua, nu o are aproape niciodată în vedere. (…)Fie ca drumul spinos pe care a ales să păşească să nu o descurajeze, mai cu seamă atunci când ţine să ne aducă aminte că „poetic locuieşte omul…”
Programul cuprinde și un scurt recital de muzică ambientală, susţinut cu instrumentele ce au inspirat designul.
Expoziția va fi deschisă în perioada 16 mai – 8 iunie la Galeria de Artă “Mariana Berinde”, strada Calea Dorobanţilor nr. 99-101.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!