Festivalul Naţional de Interpretare Instrumentală – Trompetă

by | May 14, 2013 | Festivaluri

În perioada 27 – 31 mai 2013, la Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, va avea loc cea de a II – a ediţie a Festivalului Naţional de Interpretare Instrumentală – Trompetă – pentru elevi şi studenţi, festival organizat de către Asociaţia Trompetiştilor din România, în parteneriat cu Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima ”- Cluj Napoca, Romanian Brass Society Timişoara, în colaborare cu Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timişoara – Facultatea de Interpretare Muzicală.

Concursul din cadrul festivalului se adresează tinerilor elevi şi studenţi instrumentişti – trompetişti, din toate formele de învăţământ, are drept scop stimularea şi capacitarea acestora, promovarea tinerelor talente, precum şi cunoaşterea de către aceştia a celor mai valoaroase creaţii româneşti şi universale. În acelaşi timp, dorim să facem cunoscute iubitorilor de muzică clasică, compoziţiile pentru acest instrument, atât din creaţia românească cât şi din cea universală.

In deschiderea oficiala a festivalului, precum si in cadrul galei laureatilor, vor sustine microrecitaluri elevi ai Liceului de Muzica „S.Toduta” din Cluj Napoca si studenti ai Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” Cluj Napoca.

Juriul acestui concurs va fi alcătuit din personalităţi artistice remarcabile ale învăţământului muzical universitar din Bucureşti, Timişoara şi Cluj – Napoca, printre care Maestrul Florian Lungu, Emil Bâzgă, Sergiu Cârstea si Gheorghe Mușat.

Festivitatea de Premiere şi Gala Laureaţilor vor avea loc în data de 30 mai, 2013, ora 16,00, în Studioul de Concerte al Academiei de Muzică ,,Ghoerghe Dima” din Cluj Napoca.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This