Programul de educaţie cinematografică EducaTIFF revine în Cluj-Napoca

Home $ Știri Cluj $ Programul de educaţie cinematografică EducaTIFF revine în Cluj-Napoca

by | May 16, 2013 | Știri Cluj

Programul de educație cinematografică pentru elevi – EducaTIFF, dezvoltat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, prin intermediul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), revine în Cluj-Napoca pe 20 mai, cu 3 filme special alese pentru elevi, marcând avanpremiera celei de a 5-a ediţii EducaTIFF, ce va avea loc în cadrul TIFF 2013 (31 mai – 9 iunie).

EducaTIFF este primul program de educaţie media şi cinematografică, ce a debutat în 2009 cu scopul de a (re)aprinde pasiunea publicului tânăr şi foarte tânăr pentru magia artei cinematografice şi de a influenţa primii paşii către o agendă solidă şi coerentă de programe şcolare de educaţie media.

Pe parcursul celor patru ediții anterioare, EducaTIFF a devenit o importantă platforma educaţională, ce s-a extins în 2012 în afara Festivalului de Film Transilvania, dar şi în afara municipiului Cluj-Napoca, organizatorii desfăşurând activităţi şi în Sibiu şi Bucureşti. Astfel, peste 2.700 de participanţi din cele 3 oraşe s-au bucurat de proiecţiile, ateliere de film şi seminariile din programul EducaTIFF 2012.

În perioada 20-22 mai, elevii din județul Cluj sunt invitaţi la Cinema Victoria, la proiecția unor filme special alese pentru copii şi adolescenţi, organizatorii dorind să-i reintroducă pe elevi în lumea magică a cinematografiei şi în atmosfera specială a EducaTIFF-ului.

Luni, 20 mai, elevii din clasele VI-XII sunt așteptați la „ParaNorman”, film de animație american, nominalizat la Oscar și Premiile BAFTA 2013 la categoria „Cel mai bun film de animație”. Filmul prezintă povestea unui băiețel care poate să vorbească cu morții și  trebuie să salveze un oraș de asediul fantomelor și al vrăjitoarelor.

Marți, 21 mai, elevii din clasele II-IV pot vedea „Freddy, față de broscoi”, o animaţie daneză ce-i are în mijlocul acțiunii pe Victor și prietenii săi, amenințați constant de capcanele puse la cale de Freddy, zis „față de broscoi”.

Miercuri, 22 mai, se proiectează „Pierdut în Africa”, o dramă daneză recomandată pentru clasele V-XII și care îl prezintă pe Simon (11 ani), care călătorește împreună cu mama sa adoptivă în Kenya, ţara în care s-a născut şi unde pasiunea lui pentru fotbal îl conduce într-o aventură periculoasă.

Proiecţiile vor avea loc de la orele 10:00 şi 12:00. Filmele au subtitrare în limba română. Preţul unui bilet pentru elevi este de 5 lei.

Pentru rezervări la proiecţiile de film, seminariile şi atelierele din cadrul EducaTIFF:
Gabriela Bodea – Coordonator proiect Cluj
Telefon 0741.064.764
Email [email protected]

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!