Black-based cocktail @ Muzeul de Artă

Home $ Cultural $ Expozitii $ Black-based cocktail @ Muzeul de Artă

by | May 20, 2013 | Expozitii

Vernisaj: Black-based cocktail – expozitie semnata de Petru Lucaci

Expoziţia Black-Based Cocktail a artistului Petru Lucaci face parte din programul Muzeului de Artă Cluj-Napoca de prezentare a creaţiei artistice a celor mai semnificativi artişti români contemporani, validaţi de o recunoaştere naţională şi internaţională în mediile de specialitate, de calitatea şi mesajul operei lor artistice.

Prima expoziţie a artistului la Cluj-Napoca vine în prelungirea unei mai vechi şi constante fascinaţii personale faţă de forţa expresivă şi potenţialul de semnificaţii a negrului, care a stat la baza unor proiecte artistice anterioare precum “Geneza” (1988), “Out of Surface” (1993), “Noctumbre” (1993-2000).
Ea trebuie contemplată şi înţeleasă în registrul unui mix intenţionat de teme, stiluri, medii de exprimare, un coktail tematic prin subiectele abordate pe criteriul conotaţiilor lor sociale, psihologice, istorice dar şi pentru estetica lor vizuală: corbul, haina neagră, celula de închisoare, scoicile, obiecte arse, nămolul, cărbunele sunt doar câteva din elementele în jurul cărora se construiesc piesele acestui palimpsest monocrom.
Amestecuri, combinaţii, mixaje, ingrediente surpriză…o abordare oarecum ludică în jurul unui concept prin definiţie sumbru, tragic, autoritar, serios. Un negru terapeutic prin capacitatea lui de a acoperi atâtea semnificaţii, un negru care îşi reafirmă permanent potenţialităţile metaforice, semiotice şi vizuale.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!