The Great Gatsby

Home $ Cinema $ The Great Gatsby

by | May 22, 2013 | Cinema

The Great Gatsby e un roman celebru scris de F. Scott Fitzgerald la începutul secolului XX. Transformarea acestei cărți a fost destul de așteptata de către cinefili, mai ales ca autorul romanului a creat o lume imaginara plina de culoare si viața, totul specific pentru minunata perioada interbelica. Adaptarea cărții a căzut in mâinile lui Buz Luhramann, regizorul australian cunoscut pentru o alta adaptare excentrica, Romeo & Julliet. Asteptari au fost, mai ales ca distribuția conține nume importante ca Leonardo DiCaprio, Toby Maguire si Carrey Mulligan.

Din păcate filmul nu a reușit sa-i mulțumească pe critici, majoritatea  considerându-l un eșec, un kitsch cu prea multe influențe moderne. Chiar si așa sunt mulți care spun ca filmul regizorului australian e o plăcere vizuala, o expoziție a luxului in care se scalda lumea buna a anilor ’20. Pe scurt, The Great Gatsby e povestea lui Jay Gatsby, un personaj enigmatic, misterios, nebun, mereu pus pe petrecere. În lumea lui plină de bani este atras Nick (Toby Maguire), un adevărat fan al acestui petrecăreț excentric. Treptat, Nick își dă seama că lumea minunată văzută din exterior e plină de defecte și grozăvii.

Din punct de vedere tehnic, The Great Gatsby impresionează prin culoare și luminozitate, prin aglomerarea acestor factori, tehnică specifică regizorului australian. Pentru a le oferi din plin s-a optat și pentru efecte 3D, așa că din punct de vedere vizual spectacolul e garantat. Nu știu dacă povestea va fi pe placul vostru dar măcar din punct de vedere vizual spectacolul e asigurat.

Marian Iuga, FilmSinopsis

The Great Gatsby: Site / Facebook / Trailer:



Programul cinematografelor din Cluj il gasiti aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!