Concert caritabil: Călătorie în lumea dragostei

by | May 27, 2013 | Articole

„Călătorie în lumea dragostei”, un concert caritabil pentru copiii cu handicap mintal sever

Melodii ale unor compozitori clasici celebri, având ca temă iubirea, vor răsuna în 1 iunie de la ora 19 la Muzeul de Artă, într-un concert caritabil de vioară și pian organizat în beneficiul copiilor care învață în centrul „Hans Spalinger” din Cluj-Napoca. Aflat la a doua sa ediție, concertul are menirea de a strânge fondurile necesare continuării activității asociației, și să ofere, în același timp, o experiență inedită iubitorilor de muzică clasică.

„Asociația Hans Spalinger școlarizează copii cu handicap mintal sever prin alternativa educațională de pedagogie curativă, în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă. Scopul nostru este ca și acești copii, cărora până nu de mult nimeni nu le dădea nicio șansă, mulți dintre ei orfani, să aibă alături oameni pe care să îi considere prieteni, să aibă dreptul la educație, să poată să își atingă fiecare propriul potențial”, spune Ovidiu Damian, director executiv AHS.

Programul concertului include lucrări ale unor compozitori binecunoscuți, precum Ludwig van Beethoven, Piotr Ilici Ceaikovski sau Fritz Kreisler, dar și piese inedite de pe coloana sonoră a unor filme precum „Lista lui Schindler” sau „Parfum de femeie”.
Cristian Mandu, un violinist de excepție, absolvent de conservator în SUA, care lucrează în prezent ca pilot de avion la o linie comercială din Cluj, alături de Ioana Mândrescu, o pianistă cu studii muzicale în Franța, au ales să se implice voluntar în acest proiect caritabil, în speranță că, în acest fel, vor contribui la construirea unui viitor mai bun pentru elevii AHS.

„Am ales ca temă a concertului din acest an «Călătorie în lumea dragostei», pentru că de atenție și de afecțiune au nevoie în primul rând copiii aflați în grija terapeuților Asociației Hans Spalinger. M-au impresionat atunci când i-am cunoscut: chiar dacă pentru bolile lor nu există vindecare, ei reușesc în fiecare zi să facă mici pași spre o viață mai independentă și, în tot acest timp, să fie fericiți”, spune violonistul Cristian Mandu.
Asociația „Hans Spalinger” din Cluj-Napoca oferă planuri personalizate de intervenție, școlarizare și exerciții de recuperare fizică pentru copii cu handicap mintal sever și/sau asociat. Activitățile sunt esențiale pentru ca acești copii să aibă o șansă la dezvoltare, dar în același timp sunt mult mai costisitoare decât cele ale unei școli obișnuite: este nevoie de un profesor la fiecare patru copii, spații generoase și rechizite speciale.

Concertul, organizat în parteneriat cu Muzeul de Artă, are loc în ziua de sâmbătă, 1 iunie, la ora 19. Biletul de intrare costă 10 lei, iar la fața locului se pot face donații suplimentare.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This