Recomandări de filme la TIFF 2013

Home $ Cinema $ Recomandări de filme la TIFF 2013

by | May 29, 2013 | Cinema

De vineri TIFF–ul vine peste noi cu a XII-a ediție, cu evenimente speciale și aproape 200 de filme speciale pentru cinefilii înrăiți ai Clujului și nu numai. Debutul festivalului va avea loc în Piața Unirii la ora 21:45, unde dacă vremea ține cu noi va fi proiectat cel mai nou film al regizorului Pedo Almodovor, LOS AMANTES PASAJEROS. Pentru cei care nu sunt fani ai regizorului spaniol, cinematografele din oraș vă așteaptă cu alte filme. Noi recomandăm să alegeți între Like Someone in love sau The ABC of death.

Primul week-end aduce zeci de filme bune în cele nouă locații și pentru voi recomandăm: Lawrence anyways, cel mai nou film al regizorului Xavier Dolan un noncomformist recunscut, În larg, o producție norvegiană unică, Domestic, Al cincilea anotimp, Samsara, excepționalul documentar Fuck the Forest, melancolicul Pieta regizat de Kim Ki Duk și surprinzătorul Albă ca zăpada.
De luni chiar dacă mulți dintre noi trebuie să mergem la muncă, TIFF-ul ne așteaptă tot cu brațele deschise. În primele zile ale primei săptămâni din iunie, o să fie proiectate Deturnarea – favorit în competiție, Much Ado About Nothing, Wadjda – primul film din Arabia Saudită regizat de o femeie, Simon Killer și un concert unic, The Tiger Lillies.

Acestea sunt doar câteva dintre recomandările noastre, iar miercurea viitoare o să vă oferim altele. Oricum, sfatul nostru e să mergeți să vedeți cel puțin un film de care nu ați auzit, ceva despre care nu știți nimic și apoi să ne spuneți cum a fost.

Marian Iuga, FilmSinopsis

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!