The room with an echo… @ Lateral Art Space

Home $ Cultural $ Expozitii $ The room with an echo… @ Lateral Art Space

by | May 30, 2013 | Expozitii

The room with an echo…
DRAGOŞ BᾸDIȚᾸ
31 mai – 6 iunie 2013
Vernisaj: 31 mai 2013, ora 19

Vă invităm la prima expoziţie din noua locaţie Lateral Art Space, etajul 1 al Fabricii de Pensule: “The room with an echo…” a artistului Dragoş Bădiţă.

“Avem acest sentiment de neşters al prezenţei: sunt aici. Asta înseamnă a fi conştient de sine.
Însă această experienţă nu ar trebui înţeleasă ca şi cum ar exista un sine substanţial care e conştient de el însuşi. Mai degrabă este ca o cameră de rezonanţă; un spaţiu cu ecou, în care experienţele şi gândurile nu se epuizează în manifestarea lor. În schimb, ele vin înapoi şi cresc, se rătăcesc în jur şi se alipesc altora. Acestui zgomot interior mintea încearcă să-i dea un sens. Ca în povestirea în care un om vorbea cu propriul ecou, mintea noastră întreabă din nou şi din nou: cine este acolo?…îşi răspunde “sunt eu”; şi apoi “cine sunt eu?”…”de ce sunt aici”…”ce ar trebui să fac?”, şi aşa mai departe, înventând poveşti şi explicaţii pe parcurs. Această interogaţie formează viaţa interioară, secretă pe care o avem, una pe care rareori o împărtăşim. Din nefericire, fiecare răspuns pe care ni-l dăm este încă un gând care se loveşte şi reverberează de pereţii minţii noastre. Răspunsurile pot fi adevărate, însă prezenţa lor e mai puternică decât sensul, şi nu reuşesc să domolească sentimentul neliniştitor al existenţei.

Pe oamenii pictaţi în această serie i-am găsit pe YouTube dezvăluindu-se, făcând confesiuni. Sunt singuri, în cea mai intimă ipostază. Comunică, însă către nimeni în particular; gândurile lor nu sunt deranjate de gândurile altora.

E un sentiment straniu să pătrunzi în mintea altuia; se simte ca un amestec străin şi greu; o pânză de idei în care sunt prinşi ca nişte insecte. Până într-un punct; apoi urmărim firul şi nu mai pare o capcană…”

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!