Am văzut la TIFF: Amanții Pasageri(Los Amantes Pasajeros)

Home $ Cinema $ Am văzut la TIFF: Amanții Pasageri(Los Amantes Pasajeros)

by | Jun 1, 2013 | Cinema, Festivaluri

Zumzet, agitație, lume multă, ce mai, a început TIFF-ul! Pentru TIFFari timpul a trecut greu, mult a fost, n-a mai rămas nimic pentru că iată-ne la cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internțional de Film Transilvania.

Deși acoperită de niște nori supărați, Piața Unirii a fost plină aseară la gala de deschidere a TIFF-ului cu numărul 12, spre deosebire de anul trecut când aceiași nori au cam încurcat planurile organizatorilor. Cu puțină întârziere au început și discursurile, Tudor Giurgiu, Mihai Chirilov, Emil Boc, Horia Uioreanu. Textele politicienilor în asemenea situații sunt deja știute, interesantă a fost însă luarea de poziție a lui Tudor Giurgiu în cazul Tribuna și „pălmuța” aplicată municipalității cu referile la banii care s-au cheltuit pe concertul Loreen.

Atât despre oameni că a început filmul, o comedie ce avea să scoată hohote de râs din păturicile în care eram înveliți. Los Amantes Pasajeros, o producție spaniolă în care nimic nu este la întâplare, începând cu numele navei și terminând cu comicul de personaje, a fost filmul ce a deschis TIFF 2013.

La avionul care trebuia să ducă pasagerii cu tot cu poveștile lor în Mexic, apar defecțiuni tehnice, în aceste condiții piloții solicită aterizarea cât mai grabnică pe un aeroport din Spania. Destinul face ca toate aeroporturile din țară să fie ocupate sau închise.

Pericolul ce pândește îi pune pe fiecare dintre protagoniști în situații noi, situații ce ajung să schimbe oameni, sentimente, percepții.
Nu ne-am lăsat duși de la film deși norii supărați ne-au speriat cu câțiva picuri.

Teo Căbuț

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!