AM VĂZUT LA TIFF: Mult zgomot pentru nimic - Evenimente din Cluj Napoca
Festivaluri

AM VĂZUT LA TIFF: Mult zgomot pentru nimic

Intrat în categoria Supernova, Mult zgomot pentru nimic este o variantă contemporană a comediei lui Shakespeare despre două cupluri cu năbădăi. Proiecția a avut loc ieri la Cinema Florin Piersic în fața unei săli destul de bine populate.

Filmat pe parcursul a 3 săptămâni în casa regizorului, filmul aduce în atenția publicului povestea de dragoste dintre Claudio ce se îndrăgosteşte de Hero, și Benedick are ceva de împărţit cu Beatrice, verişoara lui Hero.Totul se complică când Don John complotează împotriva dragostei celor doi inocenți, Claudio și Hero, iar ceilalți doi ajung să se apropie puțin câte puțin tot după un complot.

Rar se mai fac filme alb-negru în 2012-2013, uite însă că asta e unul dintre ele și încă destul de ok. Acțiune în alb-negru – bifat, vestimentație contemporană – bifat, cladiri și spații din zilele noastre – bifat, replici simple – X.

Replicile specifice secolului XV au dus la o anumită dificultate în înțelegerea conținutului, însă consider că tocmai asta a fost elementul esențial în acest film, elementul de continuitate. Umor, tensiune, suspans, toate aceste cuvinte ar putea descrie “Mult zgomot pentru nimic“.

Am avut ocazia la TIFF să vedem acest film înainte de lansarea oficială din SUA ce va avea loc în 7 iunie 2013. Dacă v-am făcut curioși, țin să precizez că Mult zgomot pentru nimic va mai rula și în ultima zi de festival cu începere de la ora 18:30 la Casa de Cultură a Studenților.

Teo Căbuț

CLUJLIFE - Te scoate din casă!

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.