AM VĂZUT LA TIFF: Aici…adică acolo

Home $ Festivaluri $ AM VĂZUT LA TIFF: Aici…adică acolo

by | Jun 7, 2013 | Festivaluri

În cadrul Zilelor Filmului Românesc, la Cineva Victoria s-a proiectat începând cu ora 15.00 documentarul „Aici…adică acolo”, în regia Laurei Căpățână-Juller. Trebuie să recunosc, nu mi-a prea plăcut și la un moment-dat am vrut să plec, însă ceva m-a ținut să văd și finalul. Finalul filmului a schimbat toată percepția mea asupra creației, de-a dreptul emoționant.

Documentarul arată cu degetul o problemă care doare pentru România, cea a copiilor lăsați acasă de către părinți plecați în străinătate să muncească. S-au făcut numeroase reportaje pe tema acesta, multă cerneală a curs pe subiectul copiilor lăsați acasă, însă până acum un documentar n-am avut.

Ani și Sanda sunt două surori din Maramureș crescute de bunici, ai căror părinți sunt plecați în Spania la muncă. Celor două fete li se urmărește evoluția timp de un an și jumătate, în tot acest timp urmărindu-se evoluția lor. Finalul de trist, cu Sanda în lacrimi spunând niște lucruri de o maturitate mult peste a unui copil de 14 ani.

Dacă doriți să vedeți acest documentar o puteți face sâmbătă, 8 iunie, cu începere de la ora 16,00 la Casa de Cultură a Studenților.

Teo Căbuț

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!