Transilvania Rally 2013

Home $ Sport $ Transilvania Rally 2013

by | Jun 7, 2013 | Sport

Transilvania Rally 2013

• 139,1 de kilometri de probe speciale
• suprafata mixta
• probe legendare in prim plan
• o proba de noapte

A patra etapa a Campionatului National de Raliuri “Dunlop”, Autoworld Transilvania Rally 2013, se va desfasura la Cluj, in perioada 20-22 iunie. Organizatorii isi propun sa reediteze succesul de anul trecut al evenimentului si sa readuca cat mai mult publicul pe probele speciale. Transilvania Rally 2012 a fost desemnat de Federatia Romana de Automobilism sportiv “Cel mai bine organizat raliu din Campionatul National de Raliuri Dunlop”.

“Anul trecut am facut o figura mai multe decat frumoasa,anul acesta ne straduim sa ne ridicam la asteptarile sponsorilor, fanilor si a tuturor celor implicati in fenomenul automobilistic. Autoworld Transilvania Rally 2013 powered by Lubexpert a inceput inca din 2012 imediat dupa ce echipajele au parasit Clujul. Pentru mine munca imbina utilul cu placutul fiind un fan impatimit a tot ceea ce inseamna raliuri, de aceea ma bucur ca putem sa le oferim clujenilor si nu numai, un raliu cu multe suprize de la an la an, un raliu fara de care Clujul ar fi cu siguranta mai sarac ”, a declarat directorul organizatoric, Horatiu Calugar.

Si multiplul campion de raliuri, Bogdan Marisca, revine in echipa de organizatori: “Este competitia de casa, care de 2 ani a redevenit competita pe care o organizam noi. Anul trecut a fost o reusita speram sa fie si anul acesta si sa demonstram ca putem visa ca in viitorul cat mai apropiat, acest raliu sa devina unul international, iar pentru asta noi ne straduim sa facem ca organizatori, tot ce tine de noi si speram ca spectatorii clujeni si in general Clujul sa ne sustina prin prezenta la evenimentele raliului – zona Faget si Polus. Audienta si sustinerea locala a evenimentului este o conditie esentiala pentru promovarea evenimentului la nivel international”, a spus Bogdan.

Raliul va debuta joi, 20 iunie, cu prezentarea festiva a echipajelor si a automobilelor de concurs in Piata Unirii din centrul Clujului. Vineri, 21 iunie, este o zi dedicata in intregime publicului si spectacolului. “Supespeciala Faget” revine si anul acestam iar ca spectacolul sa fie total, vor fi doua treceri pe aceasta proba mixta, una la lumina zilei, cu startul la ora 19:43 si una noaptea, la lumina farurilor, cu startul la 22:06, intre ele fiind programata o superspeciala la Polus Center. In cea mai interesanta parte a specialei “Faget”, unde poate fi urmarita evolutia concurentilor atat pe asfalt cat si pe macadam, va fi organizata o zona pentru spectatori, cu spatii de gratare. Bogdan Marisca ne convinge ca ziua de vineri nu trebuie ratata:
”Praful, viteza, schimbarea de aderenta si imagini spectaculoase, asta pe scurt. Este una dintre probele cele mai interesante din campionat la care au acces spectatorii. Este o proba foarte tehnica. Singura proba de macadam mixta in care se alearga in specificatie de asfalt. In Faget ne ajuta si relieful, o buna parte din proba fiind despadurita ceea ce confera o vizibilitate foarte buna spectatorilor”.

Sambata, 23 iunie, sunt programate probele “de casa”, care vor face, cu siguranta diferenta: clasicele probe de asfalt Tarnita (de la Barajul Tarnita pana in Marisel) si Dangau (din Rasca pana in Capusul Mic).

“Avem o proba speciala, complet noua foarte interesanta si tehnica si intr-o zona foarte frumoasa pe malul Lacului Belis, intre Balcesti si Rachitele. In rest probele clasice din anii trecuti respectiv Tarnita si Dangau. De aceea ce cred ca in formatul actual Clujul este de departe cel mai tehnic raliu pe care il are Romania”, a mai adaugat Bogdan.
Seara, spectacolul se muta in parcarea Polus Center, unde , de la ora 18,25 se va desfasura o noua proba super-speciala care va si inchide raliul, iar festivitatea de premiere va avea loc la finalul acestei probe, de la ora 21,30.

In total Autoworld Transilvania Rally 2013 powered by Lubexpert are programate 10 probe speciale, insumand 139,1 kilometri, lungimea totala a traseului masurand 449,1 kilometri.
“Stim ca se poate si avem confirmarea de anul trecut cand am avut aproape peste 20.000 de oameni imprastiati pe toate probele raliului. Raliul de anul acesta este mai fresh si ne dorim sa aducem din nou pe scena sportului automobilistic un nou eveniment si o noua sarbatoare. Pregatim multe surprize care speram sa fie pe placul tuturor” a mai adaugat, directorul organizatoric Horatiu Calugar.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!