Cinepreview: After Earth

Home $ Cinema $ Cinepreview: After Earth

by | Jun 12, 2013 | Cinema

După 10 zile de filme diferit de bune, liniștea se așterne peste cinematografele din Cluj. Peste cele vechi, pline de amintiri care de acum vor fi pline doar când rulează un film de top sau o continuare mult așteptată. Până la anul ne mulțumim cu filmele de zi cu zi, cu cele oferite de Hollywood și mai rar de cinematografia europeană. Printre acestea se numără și After Earth, un SF de acțiune cu nume mari și cam atât. În rolurile principale găsim partea masculină a familiei Smith, Will și Jaden aflați la o nouă colaborare după celebrul The Pursuit of Happines.

În After Earth, Will Smith interpretează rolul de comandant militar plecat într-o misiune banală alături de fiul său. Relația dintre cei doi nu e tocmai bună, de vreme ce Cypher (Will Smith) a pus cariera mai presus de familie. Ceva neașteptat se petrece, astfel că cei doi se văd nevoiți să aterizeze pe vechea casă a omenirii, Pământul. Aici cei doi trebuie să-și ducă până la captă misiunea, numai că surprizele sunt la tot pasul. Pământul de odinioară s-a schimbat, a devenit ostil, sălbatic, iar acum primejdiile sunt la tot pasul.

After Earth e un SF atractiv din punct de vedere vizual și cam atât. Filmul e un eșec de box office, deși povestea scrisă de Will Smith a ajuns pe mâinile unui regizor cunoscut, M. Night Shyamalan (The Village) care dacă ar fi avut un scenariu, mai bun, mai coerent, mai bogat sau mai ambițios ar fi putut face mai mult. Sfatul meu e să vedeți filmul numai dacă sunteți fani ai genului SF sau dacă nu aveți nimic mai bun de făcut. Dacă cumva vă e dor de Will Smith mai bine închiriați unul din filmele sale bune – Seven Pounds sau mai sus menționatul The Pursuit of Happines, decât să vă enervați cu un film care putea mai mult, dar s-a mulțumit cu puțin.

Marian Iuga, FilmSinopsis

After Earth: Site / Facebook / Trailer:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!