SOMM si Hey Bartender

Home $ Articole $ SOMM si Hey Bartender

by | Jun 20, 2013 | Articole

SHTOditorialul de joi

Se pare ca Industria Ospitalitatii sarbatoreste luna iunie prin doua noi documentare lansate nu de mult timp: SOMM si Hey Bartender despre care voi spune cateva cuvinte, lasandu-va apoi sa va bucurati si voi de ele.

Documentarul SOMM a fost lansat in aceasta luna in cadrul festivalului de film de la Seattle si s-a dovedit a fi un succes. Va spun sincer ca este mai mult decat un film despre vinuri, fiind vorba despre 4 sommelieri care studiaza si se antreneaza pentru a deveni Master Sommelier, cel mai greu si important examen al vietii lor, avand totodata si unul dintre cele mai mici procentaje de trecere. Regizorul filmului este Jason Wise si a luat decizia de a realiza acest film dupa ce unul dintre cei mai buni prieteni ai sai, sommelierul Brian McClintic a studiat 2 ani pt acest examen. Primul examen de acest gen a fost luat cu succes in anul 1966, iar de atunci pana in prezent doar 197 de persoane au trecut acest test.
Personal aveam impresia ca stiu cate ceva despre vinuri, dar dupa acest documentar am realizat ca nu stiu nimic 🙂

Recunosc ca astept de ceva timp sa apara Hey Bartender. In ultimul deceniu in toata lumea a avut loc o crestere semnificativa a industriei barurilor si a cocktailurilor. Acest film a incercat sa cuprinda atat acest lucru, cat si anumite aspecte din viata unui barman: de la munca grea pe care o depune, turele lungi de lucru, lupta pentru a primi o promovare, pasiunea, distractia si atmosfera care ar trebui sa fie intr-un bar, festivalurile dedicate domeniului si unele competitii.
Documentarul ne mai prezinta povestile a 2 barmani, Steve Schneider, un fost puscas marin fascinat de lumea cocktailurilor care lucreaza ca barman ucenic la Employees Only, Manhattan, unul dintre cele mai faimoase cocktail baruri din lume si viata lui Steve Carpentieri, un fost bancher care acum 18 ani si-a deschis un bar in Westport. In prezent, desi nu duce lipsa de oaspeti, se chinuie sa supravietuiasca si sa-l tina deschis.

Vizionare placuta!

Articol scris de Marian Porumb, bar manager @ SHTO College Bar

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!