Lights Out! – Downcast (feat. Nuages Quartet)

Home $ Muzica $ Lights Out! – Downcast (feat. Nuages Quartet)

by | Jul 17, 2013 | Muzica

După un amplu turneu care a inclus locaţii atât din ţară, cât şi din Ungaria, Cehia şi Slovacia, turneu ce se apropie de final, Lights Out! lansează un videoclip luminos, de vară: o variantă surprinzătoare a piesei „Downcast”, interpretată alături de cvartetul de coarde clujean Nuages Quartet.

Una dintre cele mai apreciate tinere formaţii indie de pe scena muzicală românească, trupa Lights Out! a lansat online un videoclip inedit la piesa „Downcast”, cel mai recent single al formaţiei. Un videoclip complet live, acesta surprinde prin felul în care s-a abordat piesa originală (lansată în aprilie 2013): pentru realizarea acestuia, Lights Out! au colaborat cu cvartetul de coarde clujean Nuages Quartet. Filmat în primăvară, într-un complex industrial semiabandonat din Cluj-Napoca, videoclipul e un experiment pur: melanj între modern şi clasic, între natural, sălbatic, pe de o parte, şi riguros, atent calibrat, pe de alta, între filosofii şi abordări muzicale practic diametral opuse, videoclipul clujenilor demonstrează că există, cu toate acestea, un vast teritoriu comun între muzica clasică şi cea indie rock care merită explorat. Vorbind despre filmările la videoclip şi despre colaborarea surprinzătoare dintre o trupă eminamente indie şi un cvartet de coarde, Oana Pop (tobe, Lights Out!) mărturiseşte: „Privind în urmă, îmi imaginez cum că toată fabrica aia semi-abandonată și-a crescut copaci și ierburi printre betoane doar ca să vină odată cineva cu viori să cânte între ziduri. Şi da, soarele care apune fix printre depozite e opera unui arhitect awesome!”


Bianca Comşa (violă, Nuages Quartet) o completează: „O zi minunată din toate punctele de vedere! Compania plăcuta, vremea bună şi locaţia inedită au făcut ca întâlnirea cvartetului nostru cu Lights Out! să fie una de succes. Nu am simţit nici o clipă că muncim sau că ne e greu, totul a mers de la sine pentru că totul a fost făcut cu drag. Aşa proiecte să tot avem!”

Pentru Lights Out!, sezonul primăvară-vară se va încheia cu o serie de concerte la cele mai importante festivaluri româneşti: Poiana Urbană (18 iulie), Peninsula/Félsziget (19 iulie), Padina Fest (31 iulie) şi ARTmania Festival (8 august).

Nuages Quartet
Andrada Codorean – vioară
Roxana Tuţă – vioară
Bianca Comşa – violă
Adela Moldovan – violoncel (în videoclip, Teodora Slevoacă)

Lights Out!
Teodora Retegan – voce, clape (în videoclip, doar voce şi efecte)
Oana Pop – tobe
Andrei Sîncrăian – chitară, chitară bas (în videoclip, chitară)
Andrei Bobiş – chitară, chitară bas (în videoclip, percuţie)

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!