Workshop de tehnici media interactive cu Klaus Obermaier

Home $ Articole $ Workshop de tehnici media interactive cu Klaus Obermaier

by | Jul 22, 2013 | Articole

Workshop de tehnici media interactive cu Klaus Obermaier
Susţinut în cadrul Festivalului Colours of Cluj

Data limită pentru aplicaţii: luni, 29 iulie
Durata: 4 zile (miercuri, 31 iulie – sâmbătă, 3 august, între orele 11:00 – 17:00)
Loc de desfăşurare: Casa TIFF (Str. Universităţii nr. 6, Cluj-Napoca), La perne
Selecţie: pe baza unei scrisori de motivaţie.
Număr maxim de participanţi: 10 persoane.

Festivalul Colours of Cluj vă oferă ocazia să participaţi la un workshop susţinut în premieră în România de către unul dintre cei mai apreciaţi artişti media ai momentului, Klaus Obermaier.

Klaus Obermaier este un artist media, regizor şi compozitor austriac. Lucrează în domenii diverse ca dansul, teatrul, muzica, artele media. Creaţia lui se remarcă prin viziunea artistică radicală şi prin inovaţiile tehnice propuse, bucurându-se de o largă apreciere din partea criticii şi a publicului. Modalităţile sale inedite de lucru îmbină limbajele mediatice cu spectacolul în timp real, desfiinţând astfel limitele clare dintre realitate şi lumea virtuală, dintre corp şi imagine. Este profesor la Universitatea IUAV din Veneţia. Mai multe detalii, găsiţi pe site-ul oficial: http://www.exile.at

Stefano D’Alessio este artist media şi profesor de programare multimedia la Universitatea IUAV din Veneţia. Domeniul lui de cercetare este new media şi tehnologiile interactive, lucrările lui fiind în mare parte instalaţii, performance-uri şi compoziţii muzicale electroacustice. Din 2001, este asistentul lui Klaus Obermaier. În acelaşi an, a început să lucreze cu Martina Menegon, cu care a realizat lucrări care au la bază corpul uman, folosit pentru a investiga codificarea mediului real, fizic în reprezentările şi deformările lui digitale. Site oficial: http://cargocollective.com/stefanodalessio

„Proiecţiile video de tip “mapping” sunt acum prezente peste tot. Lucrez cu aceste tehnici din 1998, nu doar pe clădiri, dar şi pe corpuri în mişcare (proiectele D.A.V.E, VIVISECTOR). De 10 ani, lucrez şi cu forma interactivă a acestui tip de proiecţie (APPARITION, “the concept of …”, DANCING HOUSE). Este următorul pas logic, mai ales într-un domeniu care este total acaparat de companii comerciale.
Instalaţiile interactive merg dincolo de receptarea pasivă, purul amuzament, prin faptul că ele creează o experienţă imersivă şi comunicativă. Lucrarea de artă devine vie numai prin participarea activă a vizitatorilor, prin felul ludic în care aceştia o folosesc. Receptorii pasivi se transformă în jucători creativi.
Scopul acestui atelier este acela de a învăţa o serie de tehnici de bază, de a folosi software-uri şi strategii pentru a produce proiecţii video de tip “mapping” interactive, care pot fi folosite in proiecţii pe faţadele de clădiri sau în artele performative.” – Klaus Obermaier

Workshop-ul se adresează tuturor artiştilor video sau celor care au o minimă experienţă în filmare şi editare video şi opţional în renderizare 3D şi va fi predat în limba engleză. Tehnicile învăţate vor putea fi folosite pentru crearea de instalaţii video interactive.

Cerinţe pentru participanţi:

  • laptop
  • MAX 32bit – se poate descărca gratuit (www.cycling74.com) şi se poate folosi în sistem trial, timp de 30 de zile
  • cunoştinţe de filmare şi editare video şi optional de renderizare 3D
  • cunoştinţe avansate de limba engleză

Doritorii se vor putea înscrie la acest workshop pe baza unei scrisori de motivaţie (în care vă invităm să vă prezentaţi şi să ne prezentaţi motivele pentru care doriţi să participaţi la acest atelier). Scrisorile vor fi trimise pe adresa [email protected], până la data de 29 iulie.

Limita locurilor disponibile este de 10 participanţi.

#Concurs: Castiga unul dintre cele 10 locuri disponibile. Trimite-ne un mail pe [email protected] cu scrisoarea ta de intentie si esti automat inscris in concurs. Castigatorul va fi anuntat pe 29 iulie.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!