Dub Pistols @ Boiler Club

Home $ Party $ Dub Pistols @ Boiler Club

by | Jul 29, 2013 | Party

Dub Pistols Sound System (Barry Ashworth & Seanie T)

Încălzire: DODO
După: MadLiquid

Acces: 20 lei / 30 lei după 00:00

Barry Ashworth, liderul și principala forță motrice a legendarei trupe britanice Dub Pistols, și-a petrecut cea mai bună parte din ultimul deceniu în prim-planul culturii muzicale futuriste, oferind seturi care i-au sfidat în mod constant clasificarea pe un anumit gen muzical și care au uimit mii de oameni din toate țările și de la toate festivalurile cunoscute de către om (Glastonbury, Bestival, Camp Bestival, Beatherder, Creamfields, Boomtown, Guilfest, Electric Picnic, etc).

Pe lângă proiectul de suflet, trupa Dub Pistols, Barry mai călătorește și în formula Dub Pistols Sound System alături de Seanie T. În plus, artistul este unul dintre co-propietarii Westway Records și producător sub o multitudine de pseudonime. El a fost unul dintre primii rezidenții ai clubului de renume mondial Fabric, din Londra, precum și rezident la Manumission – cel mai mare brand de petreceri din Ibiza.

Anul 2012 a debutat cu lansarea celui de-al cincilea album al trupei Dub Pistols – ”Worshipping The Dollar’, iar anul 2013 cu siguranță nu putea fi mai prejos. Trupa britanică se află momentan în turneu european, promovându-și cel de-al șaselea album intitulat ”White Lies”. Numele albumului nu face referire la niciun obicei condamnat de legile internaționale, ci pur și simplu la mulțimea de linii albe pe care artiștii le văd de-a lungul drumurilor în turneele lor internaționale.

Barry Ashworth onorează Boiler Club cu prezența sa pentru a treia oară, deși fanii clujeni au putut să îl vadă și live pe scena primei ediții a festivalului Electric Castle, în iunie 2013, alături de legendara trupă Dub Pistols.

***************************************************

Seanie T este un adevărat veteran al scenei de muzică britanică, cu o discografie impresionantă, având unele dintre cele mai importante lansări din istoria hip-hopului britanic. ”Rupe” în mod constant melodii prin colaborări cu Roots Manuva, Blak Twang, Rodney P și Estelle, iar stilul lui vocal de Hip-Hop Dancehall i-a adus faima internațională și respectul breslei.

În tinerețe, Seanie era cunoscut drept ‘Dancehall Jumper’, pentru că obișnuia să se ocupe de atmosfera petrecerilor înainte ca DJ principal să urce pe scenă. În anii ’80, Senie a fost inspirat de Public Enemy și KRS ONE, datorită cărora artistul a învățat să combine flow-ul său ragga cu hip-hopul, creând un stil unic de rimă pe care Seanie însuși l-a botezat W.I.L.D. Style (West Indian London Dialect).

În anii ’90, dragostea lui Seanie T pentru muzică era deja mai mare ca niciodată, așa că artistul pune bazele unei trupe numită New Teas-Da-Ment (Test Da Mentality). Trupa s-a și desființat după câțiva ani și Seanie T a început să lucreze la propriul lui proiect. Toate acestea se întâmplau când norocul l-a făcut să îi întâlnească pe cei de la Roots Manuva și Blak Twang, cu care a și colaborat pentru cele două albume lansate atunci: “Brand New Second Hand” (1999) și “Dettwork South East” (1996).

În 2001, Seanie T își lansează single-ul de debut “S.O.S (Same Ol’ Sean)”, cu prezența Blak Twang și Roots Manuva la refren. În plus, videoclipul de lansare avea să îi aibă ca și ”actori” pe cei care, pe atunci, erau crema hip-hopului britanic. Single-ul a avut un succes imens și a fost semnat la Island/Def Jam records.

Cu un nou proiect la activ, Dark Horizon, Seanie a lansat două mixtape-uri care au confirmat din nou publicității stilul unic de infuzie hip-hop/reggae al artistului. Urmând această cale a colaborării cu greii industriei, Seanie T formează ”The Blacknificent Seven” (Seanie T, Roots Manuva, Rodney P, Estelle, Karl Hinds, Skeme & Jeff3) și lansează albumul de debut “Ridin’ Thru Da Undaground” (2007).

Fără îndoială, Seanie T este un jucător vechi al scenei muzicale și continuă să fie o prezență influentă pe scena de hip-hop britanic. Indiferent dacă e prin turnee în Europa sau în circuitul de festivaluri de vară din Marea Britanie, ultimii ani l-au văzut împărțind aceeași scenă cu Sean Paul, Jimmy Cliff, Sly and Robbie, Beres Hammond, Lloyd Brown, Dub Pistols. În 2010, artistul a lansat albumul său de debut – “Scribes Of A Vercitillian” – cu prezența celor de la Roots Manuva, Dark Joint, Serocee, Keith Lawrence, Sandman, Iceman și Chemo.

#Concurs: Punem la bataie 5 invitatii pentru acest eveniment. Pentru a intra in concurs trebuie sa postezi urmatorul mesaj pe wall-ul tau de Facebook: “ClujLife.com ma scoate din casa la… http://cjl.ro/nqc” si sa revii cu un comentariu, mai jos, pentru verificare.
Castigatorii sunt anuntati.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!