Cercuri @ Salina Turda

Home $ Cinema $ Cercuri @ Salina Turda

by | Aug 15, 2013 | Cinema

Marele ecran din Salina Turda se va reaprinde, la finalul acestei săptămâni, pentru o nouă proiecție de film la 80 de metri sub pământ. După succesul pe care la avut în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), pelicula Cercuri, în regia sârbului Srdan Golubovic, este adusă în atenția cinefililor turdeni și a vizitatorilor salinei vineri, 16 august, de la ora 17.00, în amfiteatrul minei Rudolf.

“Filmul de săptămâna trecută a fost foarte bine primit atât de cinefilii români, cât și de străinii care au participat la proiecție, semn că realismul subiectelor selectate are puterea de a sensibiliza, stârni emoții și aprecieri. În această săptămână provocăm publicul cinefil cu o nouă peliculă, care pune pe tapet dilemele de care ne lovim în fiecare zi, dar puse într-un context tragic, cel al conflictului din Bosnia-Herțegovina. Sperăm ca și această proiecție să facă amfiteatrul minei Rudolf neîncăpător”, a declarat Vasile Nemeș, directorul general al Salinei Turda.

Filmul Cecuri (2012), recompensat cu Premiul juriului ecumenic la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, și cu Premiul special al juriului la Festivalul de Film Sundance, prezintă destinele frânte ale unor oameni puși în fața unor decizii dificile. Să ajuți sau să nu ajuți, să faci sau să nu faci, par a fi întrebările care bântuie personajele centrale, construite de unul dintre cei mai talentați tineri regizori ai Serbiei.

Proiecția are o durată de 112 de minute, iar accesul publicul se face în baza biletului de intrare în salină.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!