Riddick

Home $ Cinema $ Riddick

by | Sep 11, 2013 | Cinema

Riddick e finalul unei francize lansate în urmă cu 13 ani, o poveste științifico-fantastică despre un infractor extrem de periculos căutat prin toată galaxia. Povestea lui Riddick a început în urmă cu 13 ani cu un film destul de anonim, intitulat Pitch Black. Tocmai datorită anonimității, Pitch Black și Riddick au început să facă valuri prin cercurile pasionaților de SF, continuarea poveștii devenind oarecum firească. The Chronicles of Riddick, apărut patru ani mai târziu, nu a avut același succes din punct de vedere calitativ, dar încasările au fost bune și multă vreme un nou film a stat pe masa producătorilor. Finalul poveștii prinde viața abia 8 ani mai târziu, cu acest Riddick menit să încheie povestea unui antierou periculos, dar plăcut. Interesant e că acest film ajunge pe marile ecrane datorită lui Vin Disel, actorul finanțând o bună parte din bugetul filmului. Încrederea în acest proiect i-a adus și succesul necesar, Riddick clasându-se pe locul întâi în box office-ul american.

Povestea antieroului continuă undeva pe o planetă ostilă. Riddick ajunge aici după ce este trădat și atacat de inamicii săi. Pentru a supraviețuii în lupta cu niște extratereștrii feroce, Riddick activează un semnal de urgență care-i poate atrage spre el pe cei mai buni vânători de recompense din univers. După activarea semnalului, navele cu cei mai periculoși vânători de recompense încep să sosească, dar Riddick se va folosi de ei pentru a supraviețui și pentru a-și pregăti răzbunarea.

Regia și scenariul sunt semnate de David Towhy, regizor responsabil și cu primele două filme, dar cunoscut mai degrabă pentru The Fugitive (cu Harrison Ford), în timp ce distribuția mai conține doar un nume cunoscut pe lângă cel a lui Vin Disel, Karl Urban (Dredd).

Riddick e un veritabil action SF, un film plin de acțiune din care s-ar putea să lipsească acel ceva ce a oferit primului film un plus. Chiar și așa pentru fanii genului și pentru cei ai actorului, Riddick e o alegere bună pentru un week-end liniștit de septembrie.

Marian Iuga, FilmSinopsis

Riddick:
Site / Facebook / Trailer:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!