Interviu: Le Minion

Home $ Interviuri | #clujlife $ Interviu: Le Minion

by | Sep 17, 2013 | Interviuri | #clujlife

Salut,
Cine este Le Minion si ce face el?
Salutare! Am inceput prin anul intai de facultate sa ma joc cu diferite sound-uri si, usor usor, sa-mi fac propriile sample-uri, dupa care am ajuns sa imi fac si propriile piese. Pe parcurs, am ajuns sa imi dezvolt skill-urile pe partea de productie si, imbinand pasiunea mea pentru muzica alternative, mi-am format propriul band – the BPMs (the Bullet Proof Minions), in care am “activat” ca solist. Insa pasiunea mea pentru muzica soul si funk, in special pentru perioada Motown, m-a determinat sa imi concentrez ideile spre un proiect solo, ce viza aceste genuri, amestecate pe alocuri cu hip hop si nuante de electro. In toamna lui 2012, am avut onoarea de a imi lansa proiectul, sub numele de Le Minion,in warm-up-ul unui event, marca Haute Culture, sau mai bine zis: Mihai Dobre (Suie Paparude) si VAst Solo. Treptat, am inceput sa prind gustul acestui “fenomen” si m-am apucat serios de productie, dar am incercat sa iau parte si la diferite evenimente, ca si entertainer. In primavara lui 2013, am lansat primul remix al celor de la Quantic Soul Orchestra – Pushin’ On, piesa care m-a propulsat si pe undele ultra scurte, cu ajutorul lui Alex Vidia (Radio Guerrilla), caruia tin sa-i multumesc pe aceasta cale. Dupa care, puteti sa vedeti si dumneavoastra… :)))

Pe la ce evenimente ne-am mai intalnit?
Pai, prin Cluj, mai peste tot… Adica, incepand de la Casa Tiff, Shto Bar, Flying Circus, Le General, Gambrinus, pana la Photo Romania Festival, Electric Castle, mai nou si Peninsula, de cand si-a schimbat locatia in Cluj…

Primul EP? Povesteste-ne despre el.
Imi doream de mult timp sa fac acest lucru, insa am ezitat de fiecare data cand simteam ca nu am ajuns inca la nivelul sound-ului pe care mi l-am propus. Insa, dupa cateva prietenii legate cu unul dintre personajele cu care am si un featuring pe EP, adica Horia Blejan (Dj Mikeone), am prins curaj si am decis in iunie, anul curent, ca e timpul sa o fac. Materialul contine 2 piese create de mine, cu una dintre ele participand la preselectiile Eurovision de anul acesta, 2 remix-uri si un mash-up. In prima instanta, am dorit ca acest EP sa contina mult mai mult material audio si sa-l aduc la nivelul de album, insa am decis sa raman la stadiul de Ep, incat sa vad si reactia publicului si astfel sa observ feedback-ul lui – pe unde am gresit si ce imbunatatiri sa mai aduc sound-ului meu. Desi numele de “Lucky no 7” da senzatia ca ar avea vreo legatura cu numarul track-urilor de pe material, nu e chiar asa… Bine, asa am gandit si eu in prima faza, insa pentru mine acest nume are o semnificatie aparte, care practic mi-a dat acel impuls spre crearea acestui EP.

Cand va fi lansarea si ce se va intampla acolo?
Sambata, 21 septembrie, Boiler Club. Acolo se intampla nebunia. Si eu d-abia astept sa vad ce se intampla, sunt nerabdator sa vad cum va fi. Practic, imi lansez primul EP, pe scnea Cluj-ului, alaturi de cativa prieteni dragi – RFDj si Dj Mikeone se vor ocupa de warm-up, iar de after se va ocupa George Stanca a.k.a. NotSoCommonDj… Pentru mine, e locul potrivit cu oamenii potriviti! Si plus de asta, pentru prima data, setul meu va binedispune si de un full act al lui Mikeone, insa de aceasta data, in calitate de MC. Bine, s-a mai intamplat o data, la Electric Castle, insa a fost mai mult o chestie ad-hoc, pe ultima suta de metri, dar care a avut un feedback grozav si chiar ne-am simtit bine impreuna.. Pana la urma urmei, de asta am si dorit sa continui o colaborare in acest mod, pentru ca ne imbinam perfect, iar Horia are un stil aparte, unic si ma completeaza acolo sus, pe scena – imi da un vibe extrem de bun. Vor fi si CD-uri de vanzare, si oameni frumosi, atmosfera placuta..va fi numai bine; cel putin pentru mine, locatia e de asa natura, incat sa-ti confere starea asta de bine si de asta am si insistat sa-mi lansez EP-ul in aceasta locatie.

Pe unde obisnuiesti sa iesi, in Cluj? Ce locuri recomanzi?
Pe unde apuc, pe bune! Uite, de exemplu, asta a fost unul dintre marile motive pentru care am ales si Cluj-ul, dat fiind faptul ca eu sunt botosaneano-iesean :)))… ai unde iesi, ai ce sa vezi, ai unde sa asculti o muzica buna, la orice ora din zi.. de e in timpul saptamanii, aleg Flying Circus-ul.. de e weekend, Boiler sau orice alta nebunie.. e colorat Clujul si ai o paleta diversificata de evenimente si de locatii. Si cred ca multi m-ar judeca, insa vin dintr-o zona a tarii in care lucrurile nu se dezvolta asa de rapid..

Care crezi ca a fost evenimentul anului 2013 in Cluj?
E cam evidenta treaba, nu? Clar, Electric Castle Festival. Dar pentru mine, au mai fost si altele: Wax Tailor in Club Midi, Daddy G la Cluj Arena si au mai fost destule evenimente care cu siguranta au fost mai mult decat super vizate de majoritatea tinerilor din Cluj-Napoca, si nu numai. Dar, premiul pentru cel mai bun eveniment al anului le revine, cu siguranta, celor de la Electric Castle.

Ce ti-ar placea sa vezi in 2014 la Cluj?
Sunt o multime pe care i-as dori sa-i vad… Un Steve Aoki, un Diplo, un Gramatik.. Nici nu am degete la maini ca sa enumar cati as dori sa-i vad. Dar sunt optimist si cred ca promoterii si organizatorii de evenimente au ceva pregatit acolo mai tot timpul. Si asa cum pana acum nu a dezamagit ascultatorii din Cluj, cred ca de-acum incolo va fi si mai si .

Pe unde ne intalnim toamna asta? Ai confirmate evenimente?
Momentan, I’m stuck cu lansarea EP-ului, dupa care voi porni prin tara cu promovarea acestuia. Dar, pe langa asta, sunt 3 proiecte mari anuntate si, de 2 dintre ele, clujenii vor afla cu siguranta. Toate la timpul lor! 🙂

Daca vrem sa intram in contact sau sa-ti ascultam muzica, unde te gasim pe net?
In primul rand, pe pagina personala de facebook si pe cea de artist – fb.com/LeMinionOfficial, dar ca sound aici soundcloud.com/leminion.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!