Observator

Home $ Articole $ Observator

by | Oct 1, 2013 | Articole

Zona Observator din cartierul Zorilor a fost dintotdeauna o zonă animată de miile de studenți ai Universității Tehnice din Cluj Napoca cazați în căminele puse la dispoziția lor. De-a lungul străzii, care începe de la sensul giratoriu, la intersecția cu Calea Turzii și se termină la sensul giratoriu, la intersecția cu Strada Frunzișului, se găsesc numeroase centre medicale precum Centrul Medical Transilvania, Spitalul Clinic de Recuperare sau Bote-San Clinic, săli de fitness, blocuri noi și supermarketuri. Coborând pe strada Republicii se poate ajunge la Grădina Botanică, dar și la numeroasele centre de înfrumusețare care se găsesc pe o parte și cealaltă a străzii.

Campusul studențesc Observator este format din 5 cămine modernizate, care oferă 3056 de locuri de cazare. Studenții Universității Tehnice din Cluj Napoca beneficiază de numeroase facilități oferite. Camerele cu două sau patru paturi au baie proprie și acces gratuit la internet. De asemenea, fiecare cămin dispune de oficii pe fiecare palier dotate cu plită electrică, mașini de spălat pe fiecare palier, sală de lectură și sistem de pază privat cu supraveghere video. Pentru ca studenții să aibă parte de cât mai multe opțiuni de petrecerea timpului liber și toate condițiile să fie respectate au fost create un spațiu verde, bibliotecă, teren de sport, cantină și cabinet medical. Locurile sunt repartizate astfel: Cămin II – 618 locuri, Cămin III – 596 locuri, Cămin IV, Cămin V, Cămin VI – 614 locuri / cămin.

Studenților cazați în zona Campus Observator, dar și locuitorilor din zonă le sunt pregătiți câteva modalități de petrecerea timpului liber. Astfel, puteți alege să mergeți la cumpărături în Sigma Shopping Center, să petreceți o noapte în clubul Phi 18 sau, dacă sunteți pasionați de muzica rock, în Hard Club. În Sigma Shopping Center se găsesc o varietate mare de magazine, pentru a vă oferi sub un singur acoperiș majoritatea serviciilor de care aveți nevoie. Dacă aveți nevoie de cadouri și accesorii aveți la dispoziție Magnolia, Royal Drinks, IOI Shop sau Libraria Ved. În magazinele Jolidon și Anna Mischin se găsesc articole de îmbrăcăminte și lenjerii pentru femei. Din categoria servicii si frumusețe fac parte un centru stomatologic, un coafor, un salon de manichiură și un solar. Pe lângă acestea, în interiorul centrului de cumpărături se găsesc bancomate ale celor mai importante instituții bancare, chioșc de ziare, o casă de pariuri și o curățătorie expres. Pentru alimente aveți la dispoziție un supermarket.

Articol realizat cu ajutorul echipei ClujTravel.com

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!