Gravity – Breathtaking

Home $ Cinema $ Gravity – Breathtaking

by | Oct 9, 2013 | Cinema

Gravity e cel mai bun film 3D de anul acesta și poate cel mai bun film din ultimii zece ani despre spațiul cosmic. Din fericire, 3D-ul e cireașa de pe tort, nu un artificiu folosit de regizor pentru a acoperi anumite greșeli. Catalogat de foarte mulți critici drept unul dintre cel mai bune filme ale anului, Gravity nu dezamăgește nici publicul. Timp de 90 de minute, filmul lui Alfonso Cuaron oferă spectatorului pe lângă tensiunea unui film despre supraviețuire și o plăcere vizuală unică, atunci când camera ne oferă mai multe panorame cu pământul privit din spațiu. Povestea începe direct în spațiu, în timpul unei misiuni de rutină. Softul telescopului Hubble are nevoie de un update și pentru acest lucru se apelează la doctor Ryan Stone (Sandra Bullock) și la veteranul Matt Kowalski, interpretat de George Clooney. Niște reziduuri spațiale apărute brusc distrug nava spațială și îi lasă pe cei doi singuri într-un spațiu infinit și rece. Liniștea se transformă rapid în panică, în claustrofobie și când totul pare să se sfârșească, ceva surprinzător se întâmplă. Speranța apare brusc și doi trebuie să se deplaseze prin spațiu până la o stație spațială pentru a aveam măcar o șansă de supraviețuire.

Fără a fi un SF, Gravity atinge aproape perfecțiune pentru subiectul dezvoltat. Vizual e perfect, povestea nu are multe exagerări și e bine gândită pas cu pas, iar interpretarea este excelentă pentru tipul de personaje create. Cei doi actori se completează unul pe celălalt, lucrul acesta fiind ușor de observat chiar și de cei care nu ochiul format. Ryan e mereu agitată, speriată şi panicată, în timp ce Matt e mereu glumeț, calm și știe cum să întrețină dorința de a supraviețui atunci când acest lucru e aproape imposibil.

Cu o coloană sonoră antrenantă, cu efecte speciale unice și cu o poveste bine gândită, Gravity nu trebuie ratat. E filmul perfect într-o perioadă când cinematografia mondială ne-a oferit mai multe blockbustere dezamăgitoare, decât filme de calitate.

Marian Iuga, FilmSinopsis

Gravity
Site / Facebook / Trailer:

>/center>

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!