#defineCluj, alimentat de inovație și creativitate

Home $ Știri Cluj $ #defineCluj, alimentat de inovație și creativitate

by | Oct 15, 2013 | Știri Cluj

Evenimentul #defineCluj își propune să încurajeze studenții spre antreprenoriat în domeniul IT. Echipa de tineri care a pus bazele acestui proiect consideră că universitățile și corporațiile, sunt principalii actori, dar și beneficiari, în definirea Clujului ca un centru de inovare tehnologică. Viziunea lor este ca evenimentele de antreprenoriat să fie mai accesibile oricăror tineri și să ajute la angrenarea acestora în comunitatea locală de start-up-uri.

Prima ediție #defineCluj va oferi studenților și tinerilor profesioniști, oportunitatea de a înțelege cum se poate ajunge de la o idee la un business profitabil, direct de la membrii comunități de start-up românești. Aceștia vor afla riscurile și reușitele acestui domeniu, dar și concepte de bază legate de marketing și dezvoltarea unui produs. Vor afla din experiența vorbitorilor de ce ar trebui să dea o șansă acestui tip de carieră și care vor fi primele greutăți pe care le vor întâmpina.

Workshop-ul din cadrul evenimentului se va axa pe formarea unor abilități de leasdership, comunicare și management necesare oricărui antreprenor. Chiar dacă învățământul universitar îi pregătește profesional, este oportun să își formeze calitățile unui conducător ce poate să inițieze schimbarea. Auto-motivarea, auto-depășirea și deprinderea de a fi auto-didact sunt indispensabile pentru inițiatorul unui start-up.
Punctul central al evenimentul îl constituie masa rotundă dedicată dezbaterii metodelor de susţinere a iniţiativelor antreprenoriale în Cluj – Napoca. Aici se vor reunii reprezentanții universitățiilor, cu cei ai marilor corporații și antreprenori români pentru a discuta cum pot aceștia susține studenții clujeni în crearea și dezvoltarea unor produse competitive pe piața de IT, dar şi cum se poate accentua inovaţia în acest domeniu. Deasemenea evenimentul #defineCluj 2013 îşi doreşte conştientizarea de către cele trei entităţi implicate a beneficiilor rezultate din promovarea iniţiativelor antreprenoriale şi în consecinţă, găsirea unor soluţii pe termen lung în cea ce priveşte dezvoltarea unei asemenea culturi în rândul studenţilor şi a tinerilor în general.
#defineCluj provoacă tinerii clujeni la antreprenoriat, definând Cluj-ul ca o metropolă alimentată de inovație și creativitate în domeniul tehnic. Oferă studenților posibilitatea să redefinească societatea locală, prin dezvoltarea idelor proprii. Dacă ești interesat, vino să definești Cluj-ul alături de noi.
Conferința se va desfășura pe data de 14 Noiembrie. Detaliile organizatorice și modalitățile de înscriere vor fi afișate pe pagina web oficială a evenimentului.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!