Festivalul “Tudor Jarda”

by | Oct 23, 2013 | Festivaluri

În perioada 05 – 08 noiembrie 2013 va avea loc a IV –a ediţie a Festivalulului Muzicii de Cameră şi Interpretare Solistică “TUDOR JARDA” al Formaţiilor Instrumentale şi Soliştilor din Armată.

Festivalul este organizat de către Asociaţia Trompetiştilor din România, în parteneriat cu Serviciul Muzicilor Militare Bucureşti, Cercul Militar Cluj-Napoca, în colaborare cu Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Academia de Muzică „GHEORGHE DIMA ” din Cluj – Napoca, Academia de Arte din Targu Mures, Filarmonica de Stat “Transilvania”, Liceul de Muzică “Sigismund Todută”, Orchestra Naţională Radio si TVR Cluj, cu sprijinul Diviziei 4 Infanterie “GEMINA”, Centrului Militar Zonal Cluj.

Festivalul se desfăşoară pe parcursul a 4 zile, astfel:
– 05 nov. – deschiderea festivă;
– 06 nov. – concurs formaţii camerale,
– 07 nov. – concurs solişti instrumentişti
– 08 nov. – festivitatea de premiere şi gala laureaţilor

În cadrul deschiderii festive vor urca pe scenă pentru micro-recitaluri solişti instrumentişti şi formaţii camerale alcătuite din elevi, studenţi şi profesori ai instituţiilor de învăţământ liceal şi universitar. De asemeni, vor evolua Corul Filarmonicii de Stat “Transilvania” precum şi alte formaţii corale, ce vor interpreta lucrări ale maestrului Tudor Jarda, dar nu numai. În următoarele seri de concurs vor intra în competiţie, solişti şi formaţii camerale de la muzicilor militare ale garnizoanelor şi cercurilor militare din ţară.

Ultima seara va fi dedicată festivităţii de premiere, galei laureaţilor şi închiderii oficiale.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This