Interviu: Andrei Ciobanu

Home $ Articole $ Interviu: Andrei Ciobanu

by | Oct 29, 2013 | Articole

In perioada 4-10 noiembrie va avea loc prima editie a Festivalului International de Stand Up Comedy la Cluj-Napoca. Programul oficial il gasiti aici.
Printre comediantii care vor urca pe scena se numara si Andrei Ciobanu. Andrei face stand up comedy de ceva timp, a plecat de la Cluj la Bucuresti, are legatura cu Sector 7 si il cunoasteti mai ales datorita acestor melodii.

 

Andrei, spune-ne cateva cuvinte despre tine. Ne intereseaza mai mult subiectul “stand up” dar poti ne zici si de ce ai plecat din Cluj la Bucuresti 🙂
Eu sunt un bucovinean din Suceava care a făcut facultatea la Cluj și momentan face stand-up în București. Am plecat de la Cluj spre Capitală după ce am terminat facultatea, pentru stand-up comedy. Deocamdată, pentru a face acest gen de umor în mod profesionist și pentru a trăi din asta, una din condiții este să locuiești în București.

De ce te-ai apucat de stand up comedy?
M-am apucat de stand-up mai mult din greșeală după ce am văzut niște filmulețe cu Teo, Vio și Costel, pe net, când eram prin clasa a 11-a. Apoi am venit la Cluj, am aflat de trupa Comedica, am trecut printr-o preselecție, am intrat în trupă și aia a fost. Am început să-mi scriu material propriu care era total neamuzant la început, dar, cu timpul, am lucrat, am muncit și am acumulat experiență de scenă și acum e totul bine.

Cine te-a inspirat? Numeste un artist roman si unul strain, favoritii tai in stand up comedy.
E destul de dificil să-ți placă doar unul pentru că există stiluri diferite de comedie și tot felul de comedianți. Deci mai întâi îți place un stil și abia apoi un comediant. Dar dacă ar fi să îți dau niște nume, în momentul ăsta comediantul străin care îmi place cel mai mult este Louis C.K., iar cel român este Vio.

Cat de mare e diferenta dintre Bucuresti si Cluj in ceea ce priveste evenimentele, publicul si artistii de stand up comedy?
Eu mă simt foarte bine în Ardeal când ajung cu spectacolele și știu că sunt mulți oameni din Cluj care mă urmăresc. Însă diferența cea mai mare este faptul că în București pot avea și 3-4 spectacole pe săptămână, fiind orașul foarte mare. În Cluj e un pic mai greu să umple săptămânal o sală aceiași comedianți. Deci din punct de vedere al evenimentelor, diferența este făcută de numărul acestora. Publicul, ți-am zis, mi se pare foarte mișto, mai ales că sunt foarte mulți studenți care gustă glumele noastre și vin la show-uri. Plus că Nicu Bendea a fost comediantul care m-a ”luat sub aripa lui”, ca să zic așa, când eram la început, lucru pentru care îi mulțumesc și pe această cale.

Care-i povestea pieselor? Andrei feat Sergiu / Sergiu feat Andrei, care / cum?
Păi am avut într-o seară un spectacol cu Sergiu acum un an, când mă mutasem eu la București și el m-a întrebat dacă nu vreau să vin pe la el să mâncăm o pizza și să vedem un film. Și din vorbă în vorbă eu i-am arătat o parodie pe care am făcut-o eu mai demult, el mi-a zis o idee de piesă amuzantă și ne-am pus pe compus și a ieșit ”Mica rugăminte”. Apoi ne-a zis Alina de la happy-hour de ideea ei cu ”Shaorma se face cu usturoi”, am făcut-o și pe aia și după ce am văzut că prind atât de bine, nu ne-am mai oprit.

In ultima perioada ai fost in turneu, prin tara, alaturi de Sergiu. Cum a fost?
Ultimul turneu a fost în Ardeal și Banat și a fost extraordinar. La Timișoara a trebuit să refuzăm oameni pentru că nu mai erau locuri în sală. Sper să fie la fel și la Cluj și să fim nevoiți să mai facem un spectacol a doua zi, ca să fie toată lumea mulțumită.

Ceva experienta “traumatizanta”, de care am putea rade si noi?
În turneul ăsta nu am avut parte de astfel de pățănii, dar pot să-ți povestesc una din Cluj. Trebuia să fac stand-up la un moment dat cu Iancu de la Comedica. A urcat el pe scenă și urma să urc și eu vreo 5 minute. Era primul meu spectacol ca membru al trupei Comedica. Și înainte să termine Iancu partea lui, s-a luat curentul în club timp de vreo două ore. Și cât s-a stat pe întuneric, oamenii din bar au băut și când am urcat eu pe scenă erau deja beți. A fost foarte amuzant ca, la primul meu spectacol, publicul să nu mă asculte deloc, ba mai mult, îmi cântau ”Lasă-ne, lasă-ne”. Și până la urmă nu i-am lăsat nici până-n ziua de azi.

Cu ce iti mai ocupi timpul?
Mi-am cumpărat XBOX de vreo două săptămâni și cam asta îmi ocupă timpul acum. Dar în rest, mă uit la seriale, citesc, mă mai chinui să gătesc, nimic deosebit.

Cand apare primul special?
Primul ”stand-up comedy special Sergiu și Andrei” a apărut deja exclusiv pe Voyo.ro. Am făcut noi și Teo, Vio și Costel. Mi se pare un pas înainte pentru umorul românesc faptul că au început comedianții să filmeze special-uri, deci suntem pe drumul cel bun.

Cu Andrei ne intalnim pe 8 noiembrie la CCS, alaturi de Sergiu Floroaia si Nicu Bendea.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!