Domnișoara Christina

Home $ Cinema $ Domnișoara Christina

by | Nov 6, 2013 | Cinema

Săptămâna trecută va recomandam Insidious 2 pentru seara de Halloween în detrimentul producției românești Domnișoara Christina. Acum revin și vă sfătuiesc să nu ratați acest film românesc, foarte bine regizat, care beneficiază și de un scenariu adaptat după nuvela cu același nume scrisă de Mircea Elida. Premiera de Gală a avut loc la noi în oraș, la unul dintre cele mai cunoscute cinematografe. Cu o sală arhiplină (lumea a stat și pe scări), publicul clujean a primit cu aplauze noul film regizat de Alexandru Maftei. Povestea începe bine, cu o atmosferă de iarnă, înfricoșătoare, undeva într-o ruină. Peisajul, stilul de filmare și coloana sonoră te duc cu gândul la filmele horror europene, ca apoi povestea să se prezinte publicului de la început. Facem cunoștință cu un cuplu fericit, Egor și Sanda, doi îndrăgostiți care se îndreaptă spre conacul familiei Moscu. Acolo, Egor face cunoștință cu mama și sora Sandei, două personaje destul de bizare. Conacul și împrejurimile îți fură ochii, iar când seara se lasă atmosfera devine din ce în ce mai bizară. Se vorbește despre Domnișoara Christina, o rudă moartă la răscoala din 1907, care se pare că bântuie împrejurimile. Cele două locuitoare ale moșiei nu sunt speriate de acest lucru, ba dimpotrivă, par să venereze acest strigoi.

După o primă noapte nu foarte agitată, Egor începe să fie vizitat în vis de Domnișoara Christina. Lucrurile sunt un pic confuze pentru că încă nu-ți dai seama ce urmărește Domnișoara Christina și de ce Simina, sora Sandei se comportă bizar.

Domnișoara Christina este ciudat, este plăcut iar actorii joacă minunat. Deși pe alocuri filmul poate să creeze impresia de amatorism, lucrurile bune compensează minusurile. În concluzie, Domnișoara Christina trebuie văzut și apreciat pentru ceea ce este. E primul horror-fantasy românesc și e oarecum normal ca lucrurile să nu fie perfecte.

Articol scris de Marian Iuga, FilmSinopsis

Domnișoara Christina
Site / Facebook / Trailer:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!