#masmedia – Mișcarea Anti-Social Media

Home $ Articole $ #masmedia – Mișcarea Anti-Social Media

by | Nov 7, 2013 | Articole

Nume sonore din presă, social media și PR se reunesc la Cluj în 15 și 16 noiembrie pentru prima ediție a conferinței #masmedia – Mișcarea Anti-Social Media.

Evenimentul urmărește să dărâme miturile guvernează comunicarea, în toate formele sale, oferind în același timp exemple de bune practici și modele de succes studenților și tuturor celor interesați de oricare din aceste domenii.

#Masmedia nu este o conferință împotriva unor forme anume de comunicare, ci împotriva informațiilor greșite pe care multă lume le consideră încă o cale spre succes, cum ar fi spamul, stereotipurile sau titlurile gen „click aici”. Așa cum presa nu este în totalitate un spațiu al senzaționalului, nici Facebook nu este în exclusivitate un spațiu al informațiilor false și fotografiilor ridicole; #masmedia este locul în care participanții vor putea regăsi modele funcționale, bazate pe valori reale și nu pe miturile care abundă în spațiul public.

„Nu este o conferință unde se dezbat aceleași idei ca întotdeauna, ci una în care se combat aceste idei. Nu discutăm aceleași discuții și nu promovăm aceleași valori. Vrem să vedem însă mai puțin «Vezi aici», «Așa ceva nu ai văzut niciodată» în presă, mai puțin «Dă like și share pentru un frigider» pe Facebook”, spune Gabriel Gorgan, organizatorul evenimentului.

Prima ediție a #masmedia va avea loc la Univers T și va include prezentări ale următorilor vorbitori:
• Andrei Gheorghe. Anti-erou prin definiție. Activ în presa românească din 1991, recunoscut pentru opiniile lui acide, directe și nonconformiste.
• Răzvan Exarhu. Om de radio (Pro FM, Guerilla și acum Clandestino.FM), extrem de activ în social media, crede însă că „există viață și după online”. Foarte cunoscut pe Twitter, unde a creat hashtaguri preluate folosite astăzi la nivel național.
• Echipa Cenzurat TV. Bogdan Rădulescu, Tibi Codorean, Dragoș Stan și Adrian Cucu sunt patru oameni care satirizează toate mondenitățile ca nimeni alții. Iar mondenitățile nasc monștri în lumea stereotipului. Genul prezentării la #masmedia: epic!
• Vali Petcu. Unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri din România, scrie pe zoso.ro și este cunoscut drept un contestatar hotărât al proastelor obiceiuri din mediul online.
• Lucian Valeriu. Jurnalist de investigație, cunoscut în urma unei anchete despre legăturile dintre poliția arădeană și lumea interlopă, al cărei succes și adevăr a fost „recunoscut” printr-un atac fizic asupra lui, soldat cu spitalizare. Vorbește la #masmedia despre jurnalismul de anchetă și investigație și despre surse pre- și post-social media.
• Oana Barbu. Oana Barbu este PR-ul campioanei României la rugby, lector universitar doctor și om de publicitate – persoana potrivită pentru a vorbi despre diferența dintre publicitatea învățată în școală și cea practicată pe piață.
• Ana Morodan. Cel mai cunoscut blogger de fashion din România, prezintă miturile și ideile greșite din lumea modei, a industriei frumuseții și a bloggingului de specialitate.
• Eugen Albu. Un tânăr antreprenor care, contestat sau apreciat, este urmărit de tinerii care vor să aibă succes în lumea business. Vorbește la #masmedia despre ambiție, voluntariat, luptă și despre tipurile de oameni cu care te vei lovi pe parcurs.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!