Ma Famille – spectacol în limba franceză la Teatrul Maghiar

Home $ Articole $ Ma Famille – spectacol în limba franceză la Teatrul Maghiar

by | Nov 21, 2013 | Articole

Luni, 25 noiembrie, de la ora 19.00, Compagnie KF Association din Rennes, Franţa, va prezenta în Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat Cluj spectacolul Ma Famille (Familia mea) de Carlos Liscano.

Acţiunea piesei se petrece în Uruguay, unde copiii se vând ca pâinea caldă: pentru supravieţuire. Însă nimeni nu emite judecăţi morale. Copiii, ca și părinții lor de altfel, văd această situație ca fiind una normală. Se vinde câte un copil când banii nu ajung până la sfârșitul lunii sau când este nevoie de un frigider nou. Uneori, părinții îi cumpără înapoi, pentru o petrecere în familie, de exemplu. Naratorul își povestește viața, din copilărie, când părinții săi nu-l scoteau la vânzare pentru că era urât, până la maturitate, când în mod firesc se hotărăște să-și vândă tatăl. Traversăm această povestire, tratată în mod burlesc și cu finețe, admirând virtuozitatea autorului care ne conduce de la povestire la teatru fără să ne dăm seama.

Carlos Liscano s-a născut în anul 1949 în Uruguay, în prezent se împarte între Montevideo și Barcelona. La 23 de ani este arestat și încarcerat până în 14 martie 1985, sfârșitul dictaturii. 13 ani de prizonierat în care și-a descoperit talentul de a scrie, ceea ce l-a ajutat să supravieţuiască  regimului de detenţie. În 1996, primește premiul Teatrului din Montevideo pentru Ma Famille.

Ma Famille este conceput şi interpretat de Camille Kerdellant şi Rozenn Fournier. Spectacolul de teatru este prezentat cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului în cadrul unui parteneriat dintre Institutul Francez din Cluj şi a Teatrului Maghiar de Stat Cluj.

Spectacolul în limba franceză este supratitrat în limba română şi maghiară, durează 55 minute fără pauză şi este recomandat tinerilor peste 12 ani.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!