Urma – 10 ani @ Teatrul National Cluj

Home $ Articole $ Urma – 10 ani @ Teatrul National Cluj

by | Nov 21, 2013 | Articole

URMA aniversează zece ani de activitate la Cluj-Napoca, orașul unde s-a înființat, printr-un concert extraordinar

URMA, trupa românească lansată la Cluj-Napoca în 2003, aniversează zece ani de activitate în orașul în care s-a înfințat, printr-un concert extraordinar susținut marți, 3 decembrie, de la ora 19.00, la Teatrul Național din Cluj-Napoca. Cu această ocazie va fi lansat și noul album al trupei, ”Lost End Found”, cizelat timp de patru ani.

Concertul susținut la teatru va fi continuat cu o întâlnire cu membrii trupei într-un cadru mai restrâns în clubul Diesel, unde va fi proiectat concertul/interviul filmat de Cătălin Ștefănescu, TVR, în decembrie 2009, un material de referință despre activitatea muzicienilor ce s-au întâlnit la Cluj în urmă cu zece ani și au pus bazele proiectului URMA.

Noul album ”Lost End Found” conține 11 piese, printre care „Terminus”, „All Wrong” și „Cine iubește și lasă”, videoclipurile acestor single-uri depășind deja un milion de vizualizări pe YouTube. Albumul a fost înregistrat în studiourile ISV, avându-l ca inginer de sunet pe Alexandru Redes, absolvent al Alchemea College of Audio Engineering. Masteringul a fost realizat în Anglia de Neil Pickles, Director and Lecturer at Alchemea College of Audio Engineering, care a colaborat pe parcursul carierei sale cu artişti precum Groove Armada, Fun Lovin’ Criminals, Basement Jaxx sau A Perfect Circle.

Construit integral sub deviza „fără compromisuri” în ultimii patru ani, noul material discografic este oferit publicului într-un format de excepție – un jurnal fotografic de 120 de pagini cu imagini inedite surprinse de fotograful formației, Radu Dumitrescu, care a însoțit pas cu pas grupul de muzicieni pe parcursul călătoriei muzicale intitulate „Lost End Found”.
Având ca bază de selecție mai mult de 50.000 de fotogafii, efectuate în cadrul repetițiilor, al ședințelor de studio și al concertelor memorabile ținute în țară și străinătate, designul noului material este semnat de Cristian Ioan Gutău, responsabil, de altfel, pentru grafica întregii discografii URMA.

Produs de Mani Gutău / Catapulta Records, în parteneriat cu Fundația Pro Patrimonio și Ordinul Arhitecților din România, noul album atrage atenția asupra unor monumente de patrimoniu ce necesită intervenții urgente de restaurare, urme arhitecturale ce trebuie protejate și prețuite cu responsabilitate și grijă. Folosind exemple pozitive precum Casa Mincu din București sau Uzinele de Apă din Suceava, unde un grup de arhitecți voluntari, dedicați și entuziaști au reușit să salveze și să redea comunității monumente de patrimoniu inestimabile, noul album atrage atenția asupra unor urme arhitecturale de poveste, dintre care putem menționa hotelul Continental din Cluj-Napoca, Palatul Cantacuzino din București, Sinagoga din Timișoara sau Cazinoul din Constanța, care necesită reabilitarea și restaurarea imediată, pentru a nu deveni urme pierdute iremediabil, precum Hala Matache sau Moara lui Assan din București.

Mai multe detalii despre acest inedit parteneriat, despre intențiile noului album discografic și modul său unic de prezentare vor fi dezvăluite în cadrul concertului de lansare susținut la Teatrul Național Cluj-Napoca în 3 decembrie, de la ora 19.00

Albumul ”Lost End Found”va fi disponibil din 28 noiembrie și în format digitat, fiind distribuit internațional în cadrul celor mai cunoscute magazine digitale, printre care iTunes, GooglePlay, Amazon, Deezer și Spotify.

Biletele pentru concertul de la Cluj costă între 29 și 88 de lei și pot fi achiziționate de la birourile Diesel Club (Piața Unirii nr. 10), Polus Center (Diesel Cafe), Iulius Mall (Centrul Info), în rețeaua Eventim și on-line, prin eventim.ro.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!