Campionat de futsal pentru nevăzători @ Fabrica de Sport

Home $ Sport $ Campionat de futsal pentru nevăzători @ Fabrica de Sport

by | Nov 26, 2013 | Sport

Primul campionat național de futsal pentru nevăzători din România va avea loc pe 30 noiembrie, când trei echipe din România se vor întrece pentru titlul de campioană națională. Câștigătoarea va concura apoi cu o echipă din Moldova pentru Cupa Internațională a României.

Sportivii din România au fost selecționați în urma unui cantonament derulat în luna iulie, primul de acest profil din țară, care a oferit sportivilor oportunitatea de a acumula atât cunoștințe teoretice, cât și practice.

În urma cantonamentului din vară, România are acum primul lot național de futsal pentru nevăzători. Echipa este formată din 21 de sportivi, originari din Bacău, Buzău, București și Cluj, cu vârste cuprinse între 16 și 25 ani.

Primul campionat de futsal pentru nevăzători din România debutează sâmbătă, 30 noiembrie, la ora 10.00, la Fabrica de Sport, din strada Tudor Vladimirescu, Cluj-Napoca.

Futsal pentru nevăzători este o disciplină nouă în România. Până acum, singurele discipline pentru sportivii cu dizabilități de vedere care au fost dezvoltate până la nivel de echipă naţională sunt goalball (un tip de handbal jucat de 2 echipe de trei jucători) şi bowling cu nouă popice, la care România este campioană europeană la ora actuală.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!