Only God Forgives

Home $ Cinema $ Only God Forgives

by | Nov 27, 2013 | Cinema

Dacă ați văzut deja The Hunger Games: Catching Fire și nu prea aveți chef de istoria majordomului care a servit Casa Albă în anii 60, 70 și 80, Only God Forgives poate fi o variantă care să vă satisfacă setea cinefilă. Atenție totuși, pentru că Only God Forgives, în regia lui Nicolas Winding Refn și cu Ryan Gosling în rolul principal, nu se aseamănă deloc cu precedentul său film, Drive. Only God Forgives e un omagiu cinematografic adus unor regizori consacrați și de aceea o bună parte din public poate percepe filmul ca fiind prost și fără rost. Fără prea mult zgomot, Refn dedică filmul lui David Lynch, misteriosul regizor american greu de înțeles de mulți încă de la Twin Peaks, lui Bunel, un monstru sacru al cinematografiei și poate lui Scorsese, prin diferite scene violente. Chiar și fără acest omagiu, Only God Forgives e un film excelent, dacă știi să-l apreciezi pentru ceea ce este, pentru personajele sale și pentru interpretările oferite de distribuția acestui film.

Povestea începe după un viol, o crimă, urmată de răzbunare. După aceste evenimente încep un conflict de tip mafiot, între o familie de americani cu multe afaceri ilegale prin Thailanda și un polițist local temut și respectat de toți. Toată baia de sânge ce urmează se face în stil mafiot, Refn creând senzația că vizionăm un Godfather modern, cu puține cuvinte.

Only God Forgives e violent, e plin de obsesii și merită văzut. Poate fi greu de înțeles, dar asta nu înseamnă că Refn nu a făcut o treabă bună cu al treilea său film important. La final vă sfătuiesc să vedeți Only God Forgives pentru că filmele comerciale rulează mai mult timp iar cele mai deosebite, mai rar sau prea puțin.

Articol scris de Marian Iuga, FilmSinopsis

Only God Forgives
Facebook / Trailer:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!