Opere celebre, live la Cinema Victoria

by | Dec 3, 2013 | Cinema

Cinema Victoria le pregătește melomanilor clujeni o surpriză de proporții: va transmite live, prin satelit, spectacolele care deschid stagiunea 2013-2014 de la Scala din Milano și Opera Națională din Paris. Clujenii vor putea astfel trăi emoțiile unor asemenea producții alături de spectatorii din sală, de la Milano sau Paris.

Transmisiunea de la Milano a Traviatei, cu care Scala din Milano începe noul sezon, se va realiza sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 19.00.  Data de 7 decembrie este tradițională pentru începerea noii stagiuni la Scala, deoarece atunci este sărbătorit sfântul Ambrosie, ocrotitorul orașului Milano. Opera aleasă are, la rândul său, o semnificație aparte: este anul Verdi, iar Scala a ales să-l celebreze pe maestrul liric italian montând opera sa favorită.

Din distribuție fac parte soprana germană Diana Damrau (Violetta), tenorul polonez Piotr Beczala(Alfredo), baritonul sârb Željko Lučić (Giorgio). Bagheta dirijorală îi aparţine italianului Daniele Gatti, iar regia este semnată de regizorul rus Dmitri Tcherniakov.

Baletul in trei acte Frumoasa din padurea adormita de Ceaikovski, care deschide stagiunea Operei Nationala din Paris, va putea fi vizionat in direct luni, 16 decembbrie, de la ora 20.30.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This